EMIR KUSTURICA O POŽARIMA NA MOKROJ GORI: Srbi funkcionišu najbolje kada su TEŠKI ZADACI pred njima!
Emir Kusturica, Foto: Profimedia

VATRENA STIHIJA

EMIR KUSTURICA O POŽARIMA NA MOKROJ GORI: Srbi funkcionišu najbolje kada su TEŠKI ZADACI pred njima!

Na osnovu svoga iskustva iz prethodnog požara, Kusturica je savetovao ekipu koja se borila sa vatrenom stihijom i davao im instrukcije, kako bi požar što pre bio ugašen

Objavljeno:

Vatrena stihija koja je u subotu zahvatila brdo Brezovica u blizini Mokre Gore mogla je stići i do Mećavnika i Drvengrada. Kao predvodnik ekipe koja se borila sa požarom, na terenu je celu noć proveo i proslavljeni srpski i svetski reditelj Emir Kusturica.

Na svu sreću, kako on kaže za "Novosti", požara više nema, ali ima vetra i dima. Na osnovu svoga iskustva iz prethodnog požara, Kusturica je savetovao ekipu koja se borila sa vatrenom stihijom i davao im instrukcije, kako bi požar što pre bio ugašen.

- Trenutno se nalazim na vrhu Brezovice. Helikopterska jedinica je učestvovala u akciji gašenja vatre i još uvek je tu. Požara više nema, ali ima vetra i ima dima. Zadatak je bio težak, ali ovo je primer koji pokazuje da Srbi funkcionišu najbolje kada su teški zadaci pred njima - rekao je Kusturica i dodao da bi i narednih dana trebalo nadgledati situaciju.

Takođe, Kusturica ističe da su gradonačelnica Užica Jelena Raković, vatrogasna jedinica koja je učestvovala u gašenju požara, te Putevi Užice, zaslužni za to što je požar brzo ugašen.

Podsetimo, od nedelje popodne kada je u Mokroj Gori, na terenu Brezovice izbio požar, korak po korak i uz ogromne napore trajala su nastojanja da se na nepristupačnom terenu lokalizuje vatrena stihija koja je zahvatila oko 100 hektara šume i rastinja.

Kako je sinoć rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica Saša Cicvarić, požar je izbio na području Brezovice na Mokroj Gori. Gašenje vatre su, prema njegovim rečima, u velikoj meri otežali jak vetar i visoka temperatura.

U saopštenju MUP navedeno je da su na područje zahvaćeno vatrom upućeni vatrogasci-spasioci iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Bonus video:

00:38

Požar u Bodrumu

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.