EMIR KUSTURICA ODGOVORIO PREDSEDNIKU SANU I NEĆE MU SE SVIDETI: Predložio Kostiću poligraf!
Foto: Dragana Udovičić

ODGOVOR ZA PAMĆENJE

EMIR KUSTURICA ODGOVORIO PREDSEDNIKU SANU I NEĆE MU SE SVIDETI: Predložio Kostiću poligraf!

Kusturica je naveo da bi za članstvo trebalo da ga predloži Odeljenje za umetnost, gde su kandidati scenski umetnici i što predstavlja medij u kojem sam postigao najveće rezultate

Objavljeno:

Kusturica je to rekao odgovarajući na reagovanje predsednika SANU povodom rediteljevog javnog zahteva da se njegovo ime ukloni sa spiska kandidata za članstvo u Akademiji

S obzirom na to da postoje osnovane sumnje da predsednik SANU Vladimir Kostić govori na televiziji ono što kasnije pobija u privatnom i javnom diskursu, a najviše u pismu upućenom meni, predlažem da se prijavi nadležnoj instituciji i da ide na poligraf, poručio je reditelj Emir Kusturica

Kusturica je to rekao odgovarajući na reagovanje predsednika SANU povodom rediteljevog javnog zahteva da se njegovo ime ukloni sa spiska kandidata za članstvo u Akademiji.

Kostić je prethodno uputio otvoreno pismo Kusturici u kojem je, između ostalog, naveo da nije tačno da je on tražio da slavnog reditelja za članstvo u SANU kandiduje Odeljenje za jezik i književnost, umesto novostvorenog Odeljenja za umetnost.

Kostić mu je odgovorio i da Emir Kusturica, u proceduralnom smislu, nije još kandidovan, već je samo predložen, te da ga je predložio akademik Matija Bećković.

Kusturica je naveo da bi za članstvo trebalo da ga predloži Odeljenje za umetnost, "gde su kandidati scenski umetnici i što predstavlja medij u kojem sam postigao najveće rezultate". Reditelj je tvrdio da je Vladimir Kostić telefonom tražio da ga predloži Odeljenje za jezik i književnost.

Kusturica je tražio da njegovo ime bude uklonjeno sa spiska kandidata jer, kako je naveo, "ne veruje u dobre namere Vladimira Kostića, a najmanje u njegovo viđenje budućnosti Kosova i Metohije koje se razlikuje ne samo od ćutljive većine u SANU, nego je potpuno u skladu sa soroševskim viđenjem okupiranog Kosova i Metohije, ali i budućnosti Srbije".

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.