Pretpremijera srpske serije „Močvara“ na 26. Sarajevskom filmskom festivalu
Goran Bogdan, Stefan Trifunović i Jana Bjelica, Foto: Promo

TV serije

Pretpremijera srpske serije „Močvara“ na 26. Sarajevskom filmskom festivalu

Na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, 26, po redu, u zasebnom programu pretpremijerno će biti predstavljene/prikazane tri nove serije – banjalučka „Kosti“ i serije „Mama i tata se igraju rata“ i „Močvara“, nastale u Srbiji.

Objavljeno: 12:11h

Pretpremijera prve dve epizode serije Močvara, nastale pod okriljem kuće Firefly Productions, još ranije je zakazana za 19. avgust u pomenutom programu Sarajevo Film Festivala. Kreatori ove serije su Milena Marković i Oleg Novković. Autorka scenarija je Milena Marković, dok se za režiju postarao Oleg Novković. Žanrovski gledano, Močvara je pojašnjena kao noir-triler.

Napeta policijska potraga za manijakalnim serijskim ubicom otkriva mračne tajne iz prošlosti i uvlači junake u spirale prevara, laži i tragičnih životnih iskušenja. U uzavrelom gradu Beogradu manijak na izuzetno surov, ritualan način ubija tri žene. Žrtve spaja slobodouman stil života, i to što su majke sinova.

Serija prati inspektora Nikolu, bivšeg huligana, koji mora da se suoči sa svojom mračnom prošlošću i svim njenim tajnama kako bi otkrio manijakalnog ubicu. Što mu je bliži u istrazi, to je sigurniji da njega i ubicu nešto suštinski povezuje.

Ovo je priča o grehu i žudnji, o ljubavi i mržnji, ovo je priča o prijateljstvu koja počiva na zločinu i tajnama. Isto tako, ovo je priča o ljudima koji su istovremeno spasitelji i mučitelji, žrtve i dželati. Ovo je najzad i priča o jednom gradu koji lagano tone u močvaru svoje prošlosti

Uloge tumače: Goran Bogdan, Stefan Trifunović, Jana Bjelica, Boris Isaković, Marta Bjelica, Bojan Žirović, Nada Šargin, Dejan Dedić i mnogi drugi.

Direktor fotografije je Miladin Čolaković, čest saradnik Olega Novkovića, a montažer Lazar Predojev. Autor muzike je Voja Aralica, scenografkinja je Irena Marjanov, kostimografkinja Marija Nikolić.

Producentkinja je Ivana Miković (Firefly Productions). Izvršni producenti su Jelena Mitrović i Igor Kecman. Kreativni supervizor je Boban Jevtić.Snimano je na više lokacija u Beogradu, od novembra prošle do početka februara tekuće godine.

Oleg Novković je režirao sledeće dugometražne igrane filmove: Kaži zašto me ostavi (1993), Normalni ljudi (2003), Sutra ujutro (2006), Beli beli svet (2010), Otadžbina (2015); a tu su i dokumentarni film Rudarska opera (2006) i televizijska serija Složna braća (1996). Njegovi filmovi su nagrađivani na festivalima u Kotbusu, Troji (u Portugaliji), Karlovi Varima, Lokarnu, Mar del Plati, na beogradskom FEST-u.

Močvara ima deset epizoda i biće emitovana na Telekomovom kanalu Superstar.

.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.