Gužva na Novom groblju! Kinezi, pola Beograda i pola estrade na oproštaju od Valtera!
Foto: Filip Plavčić

tužan dan

Gužva na Novom groblju! Kinezi, pola Beograda i pola estrade na oproštaju od Valtera!

Hiljade ljudi okupilo se na Novom groblju u Beogradu i na večni počinak ispratili velikana srpskog glumišta
Objavljeno: 18:45h

Legenda srpskog glumišta Velimir Bata Živojinović biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Oproštaj od Valtera: Bio je naš filmski vitez! Nekada mladić, Džon Vejn, danas car! U 13 časova je počelo opelo, posle čega Živojinović biti ispraćen na večni počinak u Aleji velikana.

foto: Filip Plavčić

Prijatelji, glumci i brojni poštovaoci lika i dela slavnog glumca došli su da isprate Batu na večni počinak.

foto: Filip Plavčić

Sahrani prisustvuju brojne kolege Mira Banjac, Milorad Mandić Manda, Lazar Ristovski, Gorica Popović, Svetozar Cvetković, Jelena Žigon, Vesna Trivalić. Na sahrani su i Lepa Brena, Boba Živojinović, kao i lider SRS Vojislav Šešelj.

foto: Filip Plavčić

Glumac Milorad Mandić Manda počeo je sa govorom posvećenom Bati pri čemu nije mogao da zadrži suze. - Velimire, nikada te nismo tako zvali... zvali smo te bratom, ocem, učiteljem... Hvala ti za nagradu što smo te upoznali, igrali sa tobom, delili kadar. Imamo pravo da budemo ljuti što se zavrsilo ovako. Ponosni smo na tebe i tvoju porodicu što su izdrzali duge četiri godine teške borbe. Od tebe smo krali zanat, nikada se nisi ljutio zbog toga, obožavali smo te, hvala ti za sve. Ovo je još jedna u nizu godina glumaca. Možda je budžet onog gore mnogo veći kad mu treba toliko glumaca - rekao je Manda.

foto: Filip Plavčić

- Mnogo si nas voleo, mi tebe nismo... Obožavali smo te... Bato, hvala ti za sve i naravno... Večno smo ti zahvalni, sve što ostane posle tebe... Mnogo je teško... Kada bismo čuli da si u bolnici govorili smo "Dobro, Bata je samo promenio mesto boravka"... Bato, počivaj u miru - rekao je Manda koji je nekoliko puta prekidao govor, jer nije mogao da dođe sebi od plakanja.

foto: Filip Plavčić

Posle završenog opela, ogromna povorka je krenula da isprati Batu na večni počinak. Batina udovica Lula je uplakana, a smiruju je najbliži u povorci.

foto: Filip Plavčić

Glumac Dragan Bjelogrlić, lider SPS-a Ivica Dačić i Žarko Obradović su prvi do kovčega.

foto: Filip Plavčić

Sve do Kine prostrujala je vest "Valter nas je napustio".

foto: Filip Plavčić

Glumica Radmila Živković rekla je nekoliko reči u čast pokojnog Bate.

foto: Filip Plavčić

- Neka ti je večna slava i vidimo se, nemam tremu od naroda već od tebe - rekla je Radmila.

foto: Filip Plavčić

Dragan Bjelogrlić potresen je smrću Bate Živojinovića i održao je govor u njegovu čast.

foto: Filip Plavčić

- Bata nikad nije glumio zvezdu, voleo je i ljude na pijaci i svoje delije. Voleo sam da budem blizu tebe, ti si bio glumački otac, ostavio si nas, sad ćemo mi pokušati da budemo otac - rekao je Bjelogrlić kroz suze. Bata Živojinović sahranjen je pored još jednog velikana srpskog glumišta Dragana Nikolića.

foto: Filip Plavčić

Pre sahrane u Skupštini grada održana je komemoracija. Na komemoraciji su se okupili brojni članovi porodice, prijatelji i javne ličnosti, a govorili su Vanja Bulić, kritičar Božidar Zečević i glumac Lazar Ristovski.

foto: Filip Plavčić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.