Evropska Unija naložila Netflixu da uspori striming u Evropi da internet ne bi otkazao za sve
Foto: Printscreen

internet

Evropska Unija naložila Netflixu da uspori striming u Evropi da internet ne bi otkazao za sve

Evropski komesar Tjeri Breton razgovarao je sa čelnikom Netflixa Ridom Hejstingsom o tome da Netflix mora da smanji svoje brzine striminga da internet ne bi otkazao širom sveta.

Objavljeno: 18:28h

Breton je zamolio ljude i kompanije da se prebace na standardnu rezoluciju umesto da gledaju filmove u visokoj rezoluciji ( da i ne spominjemo ultrakvalitetnih 4K) da bi protok interneta mogao da izdrži i zadovolji potrebe svih tokom krize.

"Sledeći diskusije između komesara Tjerija Bretona i Rida Hejstingsa -- i imajući u vidu izuzetne izazove koje je doneo koronavirus -- Netflix je odlučio da počne da smanjuje bitrejtove za sve naše strimove tokom sledećih 30 dana," saopštio je Netflix u zvaničnoj izjavi. "Procenjujemo da će ovo umanjiti promet Netflixa na evropskim mrežama za oko 25 odsto dok će i dalje omogućiti dobar kvalitet usluge svim našim članovima."

Nešto ranije, Netflix je objavio da koristi "prilagodljivi striming", koji automatski podeđava kvalitet slike kapacitetu mreže u datim okolnostima. Kompanija je takođe rasporedila habove sa serverima širom sveta da striming ne bi išao samo sa jednog centralnog mesta. Drugim rečima, Netflix već od ranije brine o tome da ne bude samoživi gutač protoka na intenetu.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.