Ko će dobiti nagradu Beogradski pobednik na ovogodišnjem FEST-u odlučiće ovi ljudi
Foto: Promo

fest

Ko će dobiti nagradu Beogradski pobednik na ovogodišnjem FEST-u odlučiće ovi ljudi

Za Beogradskog pobednika i druge nagrade, ove godine u Glavnom takmičarskom programu takmiči se dvadeset filmova iz Srbije, Francuske, SAD, Irana, Italije, Grčke, Slovenije, Australije, Bugarske, Brazila, Češke, Severne Makedonije, Sudana, Saudijske Arabije, Hrvatske, Danske i Kolumbije.

Objavljeno: 16:29h

O najboljim filmovima 48. FEST-a u Glavnom takmičarskom programu odlučuje petočlani međunarodni žiri:

Sebastijan Kavaca, slovenački pozorišni, filmski i TV glumac, srca domaće publike osvojio je ulogom u seriji Senke nad Balkanom, a upoznali smo ga i kroz serije Montevideo, Bog te video, Naša mala klinika, Da sam ja neko... Nagradu za najboljeg glumca osvojio je na FEST-u 2018. za glavnu ulogu u filmu Ederlezi rising.

Nataša Ninković, jedna od najboljih domaćih glumica, koja podjednako briljira u komedijama, poput Stada ili Ivkove Slave, i dramama kao što su Ajvar, Klopka, Profesionalac. Član je ansambla Narodnog pozorišta, a često je viđamo i na malim ekranima.

Nikola Ljuca, mladi reditelj više nego uspešno je debitovao filmom Vlažnost, koji je premijerno prikazan na Berlinalu, a zatim i na FEST-u 2016. Tom prilikom, Ljuca je nagrađen kao najbolji reditelj, a Vlažnost je proglašen za najbolji film 44. FEST-a.

Dana Budisavljević, hrvatska montažerka i rediteljka, nakon niza dokumentarnih ostvarenja, publici je predstavila svoj debitantski igrani film Dnevnik Dijane Budisavljević. Na festivalu u Puli film je odneo pet nagrada, uključujući i najvažniju, za najbolji film.

Klemens Šik, nemački glumac, model i politički aktivista, bogatu karijeru gradio je u pozorištu, Holivudu, i nezavisnim filmovima. Publici van Nemačke poznat je po ulogama u filmovima Casino Royale, Point Break i Overdrive, kao i hit Netflix filmu Kidnapping Stella.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.