Nagrada GRAAL Solunskog filmskog festivala za postrodukciju filma Metamorfoze
Foto: FCS promo

film

Nagrada GRAAL Solunskog filmskog festivala za postrodukciju filma Metamorfoze

Filmski centar Srbije podržao je još jedan domaći film koji postiže uspehe na stranim festivalima

Objavljeno: 10:58h

Na ovih dana okončanoj Agori (u segmentu Agora Works in Progress), industrijskom delu programa dugovečnog Solunskog filmskog festivala, projekat filma „Metmorfoze“ Matije Gluščevića i Dušana Zorića dobio je nagradu GRAAL za postprodukciju .

„U vrelini letnjih dana Draginja, prodavačica usisivača od vrata do vrata pronalazi telo mrtve žene koja podseća na nju. U vrelini letnjih dana Draginja unajmljuje lažnog muža i pozajmljuje bebu iz porodilišta kako bi se pokazala starim prijateljima. U vrelini letnjih dana Draginja luta ulicama grada i postaje svačiji prijatelj u potrazi za izgubljenim pamćenjem. U vrelini letnjih dana i pod naletima vetra, kroz tri različita života, jedna sredovečna žena pokušava da iskoči iz svoje kože“.

foto: FCS promo

Uloge tumače: Ksenija Marinković, Radoje Čupić, Boris Isaković, Isidora Simijonović, Bojan Žirović, Olga Odanović.

Reditelji i scenaristi filma su Dušan Zorić i Matija Gluščević. Njih dvojica su autori niza zapaženih kratkometražnih ostvarenja: Strano telo (film premijerno prikazan u zvaničnom programu Venecijanskog filmskog festivala), Intermeco, Paraliza, Ljubav, odnosno,Utopija i Loop.

Direktori fotografije su: Aleksa Radunović, Marko Kažić i Milica Cimi Drinić. Scenografkinje su Iva Ilić i Milena Grošin, a kostimografkinja Kristina Savić. Za zvuk u filmu su zaduženi: Milan Antić, Uroš Todorović, Antonio Toni Andrić.

Producentkinja filma je Čarna Vučinić, ispred producentske kuće Non-Aligned Film. Nastanak filma je podržao i Filmski centar Srbije.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.