NIJE NAM JASNO ŠTA SE DEŠAVA U FILMSKOM CENTRU SRBIJE! Predsednica  Nada Perišić podnela ostavku, a još 6 članova Upravnog odbora se razrešavaju dužnosti!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

smena u fcs

NIJE NAM JASNO ŠTA SE DEŠAVA U FILMSKOM CENTRU SRBIJE! Predsednica Nada Perišić podnela ostavku, a još 6 članova Upravnog odbora se razrešavaju dužnosti!

Filmski centar Srbije dobija novi Upravni odbor, nakon što je dosadašnja predsednica podnela ostavku

Objavljeno:

Nada Popović Perišić više nije predsednik Upravnog odbora Filmskog centra Srbije - podnela je ostavku na ovu funkciju, a razrešena je dužnosti na sednici Vlade Srbije, koja je održana 31. maja.

Zanimljivo je da je Perišićeva svoju ostavku "kovertirala" još 22. marta, ali je ona aktivirana tek prošle nedelje.

FCS uskoro ostaje još bez šest članova UO, koji su u proteklom periodu vodili najznačajniju nacionalnu filmsku ustanovu (Anđelije Vlaisavljević, Ivane Miković, Ivana Andrića, Nebojše Garića i Rastka Jankovića), jer im 10. juna ističe mandat.

Tri člana iz ovog saziva, Miroljub Stojanović, Nebojša Garić i Anđelija Andrić, koji su zaposleni u FCS, biće i članovi novog UO, pošto njihovi mandati još traju.

Narednih dana očekuje se da Vlada Srbije objavi ko će biti čelni ljudi koji će u naredne četiri godine voditi FCS, mada ne postoji zakonski rok u kojem to mora da učini. A sve do imenovanja novog UO na "snazi" će biti ovaj stari, osim njegovog predsednika Nade Popović Perišić.

Bonus video

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.co.rs/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.