Ratovi zvezda izdominirali! Buđenje sile najuspešniji film svih vremena (FOTO)

Ruše sve rekorde

Ratovi zvezda izdominirali! Buđenje sile najuspešniji film svih vremena (FOTO)

40 godina stara franšiza pokazala zašto toliko dugo istrajava
Objavljeno:

"Ratovi zvezda: Buđenje sile" Džej Džej Abramsa za kojim lude fanovi ove franšize širom sveta, prevazišla je po zaradi film "Avatar" i postao najuspešnije ostvarenje u istoriji u Severnoj Americi. Panda na Tamnoj strani: Imate 5 sekundi da ga spasete od Stormtrupera! (FOTO) Ovo saopštenje objavio je studio "Volt Dizni" i nije precizirao koliko je do sada zaradio taj film, ali je ranije "Dizni" izneo procenu da će sedmi nastavk popularne franšize u sredu dostići zaradu "Avatara" od 760,5 miliona dolara.

Za samo 3 sedime prikazivanja film je zaradio 1,5 milijardi dolara. Time se pozicionirao na četvrto mesto u istoriji kinematografije posle ostvarenja "Avatar" (2,79 milijardi), "Titanik" (2,19 milijardi) i "Park iz doba jure" (1,67 milijardi). Skoro 50 milki zarade: Ratovi zvezda demonstrirali silu u američkim bioskopima! (FOTO) (GIF) Kako bi prevazišao "Avatara" moraće da bude dobro prihvaćen u Kini, gde stiže u bioskope 9. januara.
AP
"Buđenje sile" je sedmi nastavak 40 godina duge franšize, a na repertoaru bioskopa širom sveta pojavio se 16. decembra. Tvorac franšize Džordž Lukas prodao je autorska prava kompaniji "Dizni" 2012. godine za 4,05 milijardi dolara. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.