OVAKO JE OTKRIVENA ISTINA O VIJETNAMSKOM RATU: Spilbergov Doušnik glavni kandidat za Oskara
"Doušnik", Stiven Spilberg, Foto: Promo

premijera

OVAKO JE OTKRIVENA ISTINA O VIJETNAMSKOM RATU: Spilbergov Doušnik glavni kandidat za Oskara

Očekujemo dramu koja će ući u trku za najprestižniju filmsku nagradu

Objavljeno:

Najnovije ostvarenje Stivena Spilberga "Doušnik" (The Post) od ovog četvrtka kreće u bioskopsku distribuciju u Srbiji. Ovo je film u čijem su stvaranju učestvovala najpoznatija imena Holivuda: Spilberg kao reditelj, Tom Henks i Meril Strip u glavnim ulogama i Džon Vilijams kao kompozitor muzike.

Dvoje najslavnijih glumaca svoje generacije, trostruka oskarovka, Meril Strip, i dvostruki oskarovac, Tom Henks, po prvi put zajedno u istorijskoj političkoj drami Stivena Spilberga.

'Doušnik
"Doušnik", Stiven Spilbergfoto: Promo

Radi se o istinitom događaju i aferi "Pentagon Papers", odnosno ulozi koju su u njoj odigrale novine.

Radnja je fokusirana na objavu pentagonskih dokumenata u Washington Postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Daniel Ellsberg dostavio novinarima.

'Doušnik
"Doušnik", Stiven Spilbergfoto: Promo

Uz ova dva velikana američke glume, Spilberg je okupio stvarno impresivnu postavu glumaca: Alison Bri, Keri Kun, Dejvid Kros…

Uz uzbudljivu priču, genijalne glumce, verujemo odličan scenario i rediteljsku palicu, očekujemo dramu koja će ući u trku za Oskara. Do premijere filma koja je zakazana za četvrtak 11.01, pogledajte odličan trejler:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.