ŠERON STOUN OTHRANILA SRPKINJA, HENKS I KLUNI SAMO O KOSOVU PRIČAJU, TRAMP JE SA STARE PLANINE... Kako srpski mediji lažu, pumpaju srBstvo i sluđuju narod!
Foto: Filip Plavčić, Fonet, AP

lovačke priče

ŠERON STOUN OTHRANILA SRPKINJA, HENKS I KLUNI SAMO O KOSOVU PRIČAJU, TRAMP JE SA STARE PLANINE... Kako srpski mediji lažu, pumpaju srBstvo i sluđuju narod!

Dokle ide "jačanje" srBstva? Kroz holivudske zvezde, izmišljene filmske scene i serije

Objavljeno:

Navikli smo već na razne pompezne naslove u medijima, ali laži koje smo mogli da pročitamo u poslednje vreme su zaista prevazišle fantazije i "Gospodara prstenova".

Svako treba da voli svoju zemlju, ali da li je uopšte potrebno da nam neki tamo stranci govore koliko je naša zemlja lepa? Slepi jesmo svakako, ali nismo valjda toliki "mentalni invalidi". Ups...možda i jesmo kada pogledamo spisak ministara i predsednika.

Pre nekoliko godina podigla se velika prašina oko Džordža Klunija i Kosova, naime kako glumac treba da započne protestnu kampanju protiv nezavisnosti Kosova. Mediji su dizali Klunija do visina Svetog Save, ali čim se prašina malo slegla od toga nije bilo ničega, ali Srbi kao Srbi imaju pamćenje poput zlatne ribice, pa se taj skandal ubrzo i zaboravio mada su saradnici holivudskog glumca to demantovali - taj deo Srbi čuli nisu.

foto: Fonet

Kad smo već kod Klunija, neki od vas se sećaju čuvenog rediteljskog prvenca pod imenom "Laku noć i srećno". Ovo je drama o konfliktu koji je nastao kada je popularni američki novinar Edvard R. Marou napao Džozefa Makartija, senatora iz Viskonsina i njegovu antikomunističku politiku, ali i o tome sa kakvim se problemima suočavaju mediji kada se suprotstave vladajućem režimu.

foto: Printscreen

Čim je pokupio nominacije za šest Oskara, Srbi su zapravo shvatili kako je film posvećen zapravo Milu Raduloviću, a ne legendarnom novinaru. Naime Radulovićev slučaj o kom nećemo ovom prilikom jer je previše opširna tema, bio je predstavljen u jednoj od emisija čuvenog Maroua pa je samim tim u prevodu na srBski ovo film o nama - jednim jedinima neprikosnovenim Srbima!

Onda su se "biseri" samo nizali. Bio je tu i Tom Henks sa čuvenom izjavom: "Srbi će jednog dana vratiti Kosovo". Odmah je usledio i demant od strane njegovog tima, ali dalje od "Kosovo je srce Srbije", Srbi ne čuju. Tom Henks je Srbin - jer je pravoslavac i tačka.

foto: Fonet, Profimedia

I Džejms Bond je veliki srbofil ako niste znali, Šon Koneri je prema pisanjima domaćih medija uporedio Škotsku sa Kosovom, usledili su i Ričard Gir, Robert De Niro, Džoni Dep.

Neverovatno je kako nijedna od ovih izjava zapravo nije zabeležena kamerom, mobilnim telefonom ili diktafonom, ali "majke mi, rekli su tako" ostaje kao jedini izvor informacije i izjave.

Poslednja u nizu najvećih mogućih nebuloza jeste priča o Šeron Stoun i njenoj tetki Milunki. Šta kao zvuči vam kao SF? fantastika? Tolkin da je živ ovog novinara bi debelo platio da piše nastavak Hobita i mitologije Srednje Zemlje.

foto: AP/FoNet

Da se vratimo na "Niske strasti"...

Naslovi koji ste prethodnih dana mogli da vidite: "Šeron Stoun začepila usta Amerima", "Delila sam hleb sa Srbima, oni su mi najdraži prijatelji", "Odrasla sam na srpskom kukuruzu".

Ovo već prevazilazi svaku meru, svako kome je ostala živa makar jedna siva ćelija neće poverovati u ovo. Ovo me je podsetilo na legendu o Svetom Savi i volovima koji pokušavaju da unesu svetlost u kuću, ali je Sava bio taj koji je izmislio prozore, Srbi su na kant otvarali prozore još oko 1200. godine.

Pa da vidimo šta je mlađani "wannabe" Tolkin smislio o Šeronki, pardon možda joj je pravo ime bilo i Šabanka (ostaje da sačekamo novo izdanje) srBizama u medijima).

- Moji najdraži prijatelji, od detinjstva do danas, jesu Milica i njen brat Dušan. Oni su mi kao brat i sestra. Rođena sam u Midvilu, malom mestu u blizini Pitsburga. U blizini su stanovali Milica i Dušan. Moji roditelji, Džo i Doroti, poreklom su iz Irske, a njihovi Milorad i Milunka iz Srbije.

- Tetka Milunka, koja je iz Čačka, mnogo nam je pričala o Srbiji, a čika Milorad koji je poreklom sa Kosova, mnogo nam je pričao o svom zavičaju. Za vreme bombardovanja 1999. godine, pokazivao nam je fotografije crkve u kojoj je kršten, a koja je srušena. Milica i Dušan su nedavno bili u Srbiji, pričali su mi o svemu. I sada mnogo brinu zbog te nepravde vezane za Kosovo. Zajedno smo razmišljali da organizujemo neki javni protest, ali u američkim medijima, na žalost, objavljuje se samo što ide u korist Albancima, jer je njihov lobi veoma jak - ovako je lepa glumica govorila o Srbima.

Napisaše ljudi i ostaše živi. Osnovna novinarska načela nisu ispoštovana. Rekla je Šeron za koga? Kome? Gde? Na tv-u (nije, ne postoji video zapis), radiju, magazinu??? Srbima? Kome, bre (ovde je bre apsolutno neophodna rečca).

Za kraj da zaokružimo i sa genijalnim otkrićem "kolega" koji su se dokopali kose predsednika SAD i ozbiljnom analizom njegovog DNK došli do zaključka da je on pola Srbin pola Bugarin (mada to i nije bitno). Da, da sišao čovek pravo sa Stare Planine i osvojio SAD.

foto: Reuters

Jer Donald Tramp je, ako pratite srpska internet nebesa i cenjene "kolege" jedini američki političar iz višeg ešalona koji je osudio NATO bombardovanje Jugoslavije. Izvora ima koliko vam volja, ali svi su lažni i to dokazano.

Ne verujte u sve što čitate, verujemo da je sledeća teorija zavere da su Kris Kornel i Čester Bening zapravo ubijeni jer su Srbi pravoslavci i smetali su albanskom lobiju. Ne ložite se, sačuvajte bar malo dostojanstva kad smo sve ostalo izgubili.

(N. Atanacković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.