Podržiš javno Vučića - DOBIJEŠ 40 MILIONA ZA FILM!
Foto: Beta, Dragana Udovičić

NIKO KAO LAZA

Podržiš javno Vučića - DOBIJEŠ 40 MILIONA ZA FILM!

Upravni odbor Filmskog centra Srbije dodelio je 40 miliona dinara za film Lazara Ristovskog, što predstavlja korupciju na najvišem državnom nivou, kažu Dveri

Objavljeno:

Povodom dobijanja sredstava od Upravnog odbora Filmskog centra Srbije za film Lazara Ristovskog, oglasio se i Srpski pokret Dveri u saopštenju u kom kažu da ovaj potez predstavlja korpupciju na najvišem državnom nivou.

Dveri se u potpunosti slažu da država pomaže projekte od nacionalnog značaja, posebno ako su oni u cilju očuvanja nacionalnog identiteta. Međutim, veoma je sporan način raspodele tih sredstava i put kako se do njih dolazi.

foto: Printskrin / Tv Hepi

Očigledno da je u slučaju dodele ovih sredstava na delu korupcija na najvišem državnom niovu, na koju Dveri već dugo upozoravaju. Posebno smo isticali da banke i sudstvo predstavljaju korupciju u srcu sistema, koja će se proširiti na sve ostale društvene sfere, navodi se u saopštenju.

Lazar Ristovski je svojom javnom podrškom Vučiću ostao upamćen kao čovek koji apsolutno ne bira koga će podržati, ako je njegov lični interes zadovoljen. Tako je ranije podržavao i Miroljuba Labusa, Mlađana Dinkića i Borisa Tadića, nakon čega je iz fondova takođe dobijao novac za svoje filmove.

Srpski pokret Dveri objašnjavaju da je ovo jasna poruka ove vlasti, da Srbija nije ista za sve i da svi nemaju iste šanse.

Ristovskom nije bio problem da pozove narod da glasa za Borisa Tadića, profesionalca, kako je rekao, da bi nešto kasnije pozivao isti taj narod da glasa za Aleksandra Vučića, koji je za njega borac, a svi ostali kandidati „mrsomudi“.

foto: Dado Đilas

On je ovim uvredio ne samo sve ostale opozicione kandidate, nego i skoro pet miliona građana Srbije, koji nisu želeli da glasaju za diktatora.

Snimati film o kralju Petru Oslobodiocu, a za uzvrat dati podršku Lažnom Caru Vučiću Malom, ne samo što ne predstavlja projekat od nacionalne važnosti, već je veliko poniženje za čitavu naciju, i za film i za kompletnu kulturu u Srbiji.

Definitivno je došlo vreme da se ne samo opozicija u Srbiji ujedini, već i svi apstinenti, koji su razočarani ovim sistemom, da zajedno pokažemo da postoji Srbija u kojoj se ne pita samo jedan čovek, već Srbija u kojoj svi imaju iste šanse i pravo na pristojan život, završava se saopštenje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.