OD DANAS NOVA FUNKCIJA NA TELEGRAMU: Dopašće se mnogima!
Telegram, Foto: Printscreen

novo

OD DANAS NOVA FUNKCIJA NA TELEGRAMU: Dopašće se mnogima!

Zahvaljujući novoj opciji, glasovni četovi sada se mogu sačuvati i u obliku podkasta

Objavljeno:

Mesindžer „Telegram“ od danas dobija novu funkciju – na kanalima se mogu praviti glasovni četovi, a broj slušalaca je neograničen.

Zahvaljujući novoj opciji, glasovni četovi sada se mogu sačuvati i u obliku podkasta, spisak učesnika u diskusiji sada sadrži i njihove biografije, slušaoci se mogu javiti, odnosno „podići ruku“ kako bi učestvovali u diskusiji, a govornici se mogu priključiti četu u ime svojih kanala.

Zahvaljujući novoj opciji, glasovni četovi sada se mogu sačuvati i u obliku podkasta, spisak učesnika u diskusiji sada sadrži i njihove biografije, slušaoci se mogu javiti, odnosno „podići ruku“ kako bi učestvovali u diskusiji, a govornici se mogu priključiti četu u ime svojih kanala.

Da biste napravili glasovni čet, potrebno je ući na profil bilo kog kanala ili grupe čiji ste administrator, kliknite na (⋮) ili (⋯) i izaberite opciju „Započnite glasovni čet“.

Snimanje razgovora uživo

Da biste podelili glasovni čet sa pratiocima koji su propustili razgovor uživo, administratori mogu uključiti opciju „Snimanje četa“.

Nakon prekida snimanja, audio snimak će se nalaziti u vašem četu „Omiljeno“.

Učesnici mogu prepoznati da se čet snima po crvenoj tački pored njegovog naziva.

„Podizanje ruke“

Ukoliko slušaocu nije dozvoljeno da učestvuje u diskusiji kao govornik, može „podići ruku“ i zatražiti od administratora četa da mu daju reč.

Da bi administratorima bilo lakše da odluče kome da daju reč, spisak učesnika sadrži i informacije iz odeljka „O sebi“. Tamo možete navesti svoje profesionalne veštine, interesovanja ili čak deo pitanja za govornike.

Linkovi za govornike i slušaoce

Administratori javnih grupa i kanala sada mogu praviti pozivne linkove preko kojih se odmah otvara glasovni čet. Mogu se praviti posebni linkovi za govornike i slušaoce – pozvani govornici neće morati da čekaju dok im ne dozvole da uključe mikrofon, a poseban link za slušaoce može se objaviti u zajednicama sa zainteresovanom publikom.

Kako bi novi učesnici videli koja je tema razgovora, možete dodeliti ime glasovnom četu.

Učešće preko kanala

Glasovnom četu na kanalu možete se priključiti ne samo u svoje ime, nego i u ime jednog od svojih kanala – na taj način javne ličnosti mogu izbeći neželjenu pažnju.

Na primer, predsednik Brazila i premijer Singapura mogli bi učestvovati u diskusiji na kanalu (osnivača Telegrama) Pavela Durova i odgovarati na pitanja korisnika bez rizika da dobiju previše poruka na ličnim nalozima.

Drugi noviteti

Ukoliko ste slučajno izabrali pogrešan čet za prosleđivanje poruke, kliknite na X pre slanja – tako možete otkazati prosleđivanje, ali i odabrati drugi čet.

Duge glasovne poruke sada se mogu pustiti sa mesta gde ste stali sa slušanjem – kao što je već slučaj sa dugačkim video-snimcima i audio-fajlovima.

Korisnici „Androida“ dobijaju jednu mogućnost više – sada mogu izabrati izabrati radnju prilikom prevlačenja nalevo na listi ćaskanja – mogu zakačiti čet, označiti ga kao pročitano, arhivirati, isključiti obaveštenja ili ga obrisati.

Bonus video:

03:08

Staša Ivković stala na kraj skandaloznoj Telegram grupi

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.