NEVIĐENI SKANDAL DRMA CEO SVET: Fitnes aplikacija slučajno otkrila TAJNE LOKACIJE vojnih baza, provaljeni brojni špijunski položaji! (VIDEO)
Aplikacija razotkrila položaje vojnika, Foto: Youtube printscreen

OTKRIVENI

NEVIĐENI SKANDAL DRMA CEO SVET: Fitnes aplikacija slučajno otkrila TAJNE LOKACIJE vojnih baza, provaljeni brojni špijunski položaji! (VIDEO)

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija.

Objavljeno:

Osetljive informacije o lokacijama vojnih baza i špijunskih položaja širom sveta otkrivene su jednoj aplikaciji za fitnes.

Kompanija Strava objavila je na internetu kartu koja prikazuje aktivnosti korisnika svoje aplikacije, koja služi za praćenje i snimanje aktivnosti tokom vežbanja.

Karta je objavljena u novembru 2017. godine i prikazuje puteve koje korisnici pređu za vreme vežbanja, trčanja ili vožnje biciklom. Međutim, tek ovog vikenda australiski analitičar Nejtan Raser je upozorio na moguće implikacije za vojno osoblje.

- Karta izgleda vrlo lepo, ali nije sjajna za bezbednost. Američke baze su lako uočljive - objavio je na Tviteru.

- Ako vojnici koriste aplikaciju kao svi ostali, uključuju praćenje dok vežbaju, to može biti jako opasno - dodao je.

Korisnici aplikacije u Avganistanu, Džibutiju i Siriji skoro isključivo su strani

vojni službenici, što znači da su njihovi položaji na karti osvetljeni.

Tako se na karti jasno vide baze u avganistanskoj pokrajini Helmand. Zumiranje jedne od najvećih baza pokazuje jasno ocrtan plan unutrašnjosti, odnosno, puteva koje brojni vojnici koriste u džogiranju i vežbama. Baza nije vidljiva na satelitskim prikazima servisa kao što je Gugle Maps, ali se jasno vidi na veb stranici Strave.

Australijska vojska je prva odlučila da razmotri mogući uticaj aplikacije na bezbednost, a bezbednosne snage širom sveta takođe razmatraju zabranu korišćenja ove i sličnih aplikacija kako bi se sprečile negativne posledice. Strava je objavila kako su osetljivi vojni položaji otkriveni slučajno, odnosno, da su ih korisnici ranije objavili kao javne. Naglasili su da je korisnicima omogućen izbor hoće li prikazati informacije o svojim kretanjima na globalnoj karti ili neće i da su aktivnosti označene kao privatne, a ne javne, isključene iz karte.

Analitičari nastavljaju da proučavaju kartu, a broj prikazanih položaja tajnih institucija raste. Tako je otkrivena i mala američka baza u Džibutiju, koja nije naznačena na kartama, za koju je ranije analitičar Markus Ranum tvrdio da je tajna lokacija CIA-e.

Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded
Biocodedfoto: Promo

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija.

Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer

Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.