Zeznuli ste se ako ste ih kupili: 14 najgorih gedžeta svih vremena (FOTO)

Tamna strana tehnologije

Zeznuli ste se ako ste ih kupili: 14 najgorih gedžeta svih vremena (FOTO)

Uređaj koji prenosi mirise preko neta, mačkoliki skener za barkodove, sluške s ulazom za iPod ili kompjuter "za oblačenje", samo su neki od uređaja koji neće imati širu primenu
Objavljeno: 16:06h

Najbolji gedžeti su tu da bi nam učinili život lakšim, zanimljivijim i zabavnijim. S' druge strame, oni najgori nam isprazne novčanik i ne daju nam mnogo toga za uzvrat. Predstavljamo vam 14 gedžeta za koje bi bilo bolje da nikada nisu ni izmišljeni. 1. iSmell Firma Digisents razvila je 2001. godine uređaj koji prenosi mirise preko interneta. Može da emituje 128 različitih aroma koje bi pratile vaše mejlove ili sajtove koje posećujete. Uređaj nije dogurao dalje od prototipa.

2. CueCat Ako vas je 2000. smaralo da kucate veb adrese, ovaj mačkoliki bar kod skener mogao je skenira bar kodove sa magazina kako bi vas odveo na njihov sajt.

3. Microsoft Kin One and Kin Two Majkrosofotov odgovor na Ajfon kasnio je cele tri godine, a kada se konačno pojavio na tržištu povučen je iz radnji posle samo šest nedelje, zbog slabe prodaje.

4. Motorola ROKR E1 Zajednički proizvod Motorole i Epla trebalo je da bude savršen, ali na kraju se ispostavilo da je toliko grozan da čak ni Stiv Džobs nije mogao da ga proda.

. 5. Microsoft Zune Majkrosoftov pokušaj da napravi Ajpod, na koji je bilo teško i da se skladišti i da se sa njega deli muziku, završio se kao potpuna propast.

6. Neptune iPod headphones 2006. godine neko je pomislio da su sluške sa slotom za Ajpod sjajna ideja.

7. Blackberry PlayBook Blekberi je svojevremeno pokušao da napadne Ajped tabletom koji je izreklamiran mnogo pre nego što je imao osnovne aplikacije i uopšte bio spreman za tržište.

8. MSN SPOT Watch Ručni sat sa mesečnom pretplatom na vremensku prognozu. Mislim, šta reći!

9. Google Glass Jednoga dana možda nećete da izgledate kao idiot sa kompjuterom zalepljenim za lice. Ali ne danas!

10. Amstrad Em@iler Ovaj uređaj je dokaz da ljudima ne može da se veruje. Em@iler je prodat u velikom broju iako je potpuno đubre.

11. Xybernaut Poma I prvi kompjuter "za oblačenje" iz 2002. godine bio je potpuna propast.

12. Gizmondo Ovaj uređaj više se pamti po menadžeru komapanije koji je završio u zatvoru, posle nesreće koju je izazvao svojim ferararijem, nego po naprednom hardveru i softveru.

13. Sony MouseTalk Nema apsolutno nikakvog razloga za spajanje miša i VOIP telefona, kao što je Soni to uradio u ovom VN-CX1A uređaju.

14. Sony Reader PRS-700 Soni je i ovaj uređaj uspeo da upropasti. Dodavanjem ekrana na dodir ovom čitaču e-knjiga uništena je njegova osnovna funkcija - čitkost.

(Espreso.co.rs / Izvor: Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.