Sve vide i sve znaju: Pazite se na kompovima, policija će uskoro moći da hakuje i nadgleda sve! (GIF)
Foto: Giphy

LEGALNI VIRUS

Sve vide i sve znaju: Pazite se na kompovima, policija će uskoro moći da hakuje i nadgleda sve! (GIF)

Jedino što se postavlja kao prepreka legalnosti ovog virusa jeste zakon nemačog Ustavnog suda koji je 2008. godine zabranio upotrebu programa za prismotru
Objavljeno: 16:13h

Nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova odobrilo je federalnoj policiji upotrebu specijalno dizajniranog virusa za hakovanje kompjutera i smartfona.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Posebno dizajnirani "trojanac" omogućava potencijalno neograničenu prismotru, a može se praktično implementirati za manje od nedelju dana.

Kako da vaš stari, usporeni komp ponovo radi kao nov? (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Malver funkcioniše na sličan način kao i virusi kakvim se služe hakeri. Njime se preko aplikacija za komunikaciju kao što su WhatsApp, Viber, Skype i slične, može infiltrirati svaki kompjuter i/ili telefon.

"Trojanac" otvara takozvana "zadnja vrata" i dozvoljava operateru ne samo da kopira informacije sa hard drajva, već i da izvadi šifre, potencijalne bankovne račune, ali i prisluškuje razgovore.

foto: Giphy

Jedino što se postavlja kao prepreka legalnosti ovog virusa jeste zakon nemačog Ustavnog suda koji je 2008. godine zabranio upotrebu programa za prismotru, osim u slučaju kada je to baš neophodno, odnosno kad je ugrožena bezbednost države.

foto: Giphy

Zaključak koje se nameće jeste da je samo pitanje vremena kada će naša "onlajn" i tehnološka sloboda biti ugrožena, te da je potrebno unaprediti postojeće komunikacione aplikacije ili im u najmanju ruku naći alternativu.

(Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.