GIGANT NE POSUSTAJE! Microsoft kupuje Discord za 10 milijardi dolara
Foto: Profimedia

NOVE PLATFORME

GIGANT NE POSUSTAJE! Microsoft kupuje Discord za 10 milijardi dolara

Popularnoj platformi za komunikaciju igrača, i šire populacije, smeši se novi vlasnik, i to ne bilo koji, već Microsoft

Objavljeno:

Gigant iz Redmonda ogromnim novcem planira da kupi platformu za komunikaciju popularnu među igračima

Popularnoj platformi za komunikaciju igrača, i šire populacije, smeši se novi vlasnik, i to ne bilo koji, već Microsoft.

Prema glasinama koje kruže po internetu, Microsoft trenutno pregovara sa vlasnicima platforme Discord o kupovini koja bi iznosila čitavih 10 milijardi dolara. Da ne bude da se radi o maštovitim pričama, izvori ovih glasina su portali GamesBeat i Bloomberg koji imaju dokazanu reputaciju otkrivanja informacija pre vremena.

Prema njihovim saznanjima, Discord već duže vremena traga za kupcem, odnosno privatna kompanije u čijem se vlasništvu nalazi, a Microsoft se tu ukazuje kao odlična prilika pošto svakako ima kapitala i ambicija da ovu ogromnu platformu dovede pod svoje i integriše je u Xbox ekosistem.

Discord poseduje preko 140 miliona mesečno aktivnih korisnika, a uz sve to nudi Nitro servis koji bi se zgodno uklopio unutar Xbox Game Pass servisa, koji za sada broji 18 miliona pretplatnika.

Odlazak u ruke Microsoft za 10 milijardi dolara je izuzetno visoka suma, pogotovu kada se prisetimo da je prethodna ogromna kupovina ovog giganta iznosila 7,5 milijardi za ZeniMax i Bethesda grupu zajedno sa velikim brojem studija i franšiza.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.