DA LI ONI ZNAJU NEŠTO ŠTO NIKO DRUGI NE ZNA? Radnici Gugla do ovog datuma RADE OD SVOJIH KUĆA
Pripreme za rad od kuće na duži rok, Foto: EPA-EFE/WALLACE WOON

korona utiče na gigante

DA LI ONI ZNAJU NEŠTO ŠTO NIKO DRUGI NE ZNA? Radnici Gugla do ovog datuma RADE OD SVOJIH KUĆA

Nekoliko kompanija već ispituju kako će izgledati način rada od kuće na duži rok.

Objavljeno:

Kompanija Google omogućava svojim zaposlenima da rade od kuće još godinu dana, što, kako se navodi u izveštaju medijske organizacije NPR, predstalja znak u industriji tehnologija da će poremećaji zbog pandemije korona virusa ostati još dugo.

Google je imao u planu da većinu zaposlenih vrati u kancelarije do kraja godine i zbog toga je ponovo otvorio svoje kancelarije širom sveta. Sada je, međutim, generalni direktor Googla Sundar Pičai obavestio zaposlene da u cilju mogućnosti da radnici planiraju svoje vreme unapred, ta kompanija produžava mere rada od kuće do 30. juna sledeće godine, za radna mesta koja dozvoljavaju da fizički ne budu prisutni u kancelarijama te kompanije.

Google ima 123.000 stalno zaposlenih i još 122.000 privremeno angažovanih radnika, navodi se u izveštaju NPR. Kada je korona virus prvi put pogodio Sjedinjene Države, kompanije koje se bave tehnologijama bile su među prvim poslodavcima koji su prešli na rad od kuće i otkazali velike događaje. Nekoliko kompanija već ispituju kako će izgledati način rada od kuće na duži rok.

Fejsbuk i Tviter su saopštili da će neki od njihovih zaposlenih raditi od kuće dugoročno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.