Menja sve rečnike, razumete sve ljude na planeti, a manje je od olovke (VIDEO)
Foto: Printscreen

DA, DOBRO STE ČULI

Menja sve rečnike, razumete sve ljude na planeti, a manje je od olovke (VIDEO)

Poslušajte na sopstvenom jeziku šta imaju da vam kažu iz celoga sveta
Objavljeno: 17:45h

Predstavljamo vam napravu koja će u mnogome da promeni vaša putovanja u budućnosti, kao i komunikaciju sa svetom. Da li ste spremni za - slušalice koje prevode bilo koji jezik u trenutku razgovora? Da je čovek, kako bi se Gugl Prevodilac snašao u Srbiji? (VIDEO) Poznavanje više jezika je velika prednost u životu, želja mnogih, ali izgleda da bi i poznavanje samo jednog jezika ipak moglo da bude sve što vam treba! Ne, ne mislimo na poznavanje engleskog jezika, koji "govori ceo svet". Sve što treba da znate je - maternji, a vaši sagovornici će uz pomoć novog izuma kompanije Waverly Labs sve moći da vas razumeju!

foto: Waverly Labs

Osim što ćete da slušate robotski glas "prevodioca", slušalice po imenu Pilot uneće revoluciju u vaš svet komunikacije! Sem poznavanja jezika, teško da bilo šta može ovoliko da približi autentniču lokalnu kulturu poput ovog izuma.

Pilot je umotvorina naučnika Endrua Očoe, koji je došao na ideju pre nekoliko godina, kada je pokušao da povede razgovor s jednom francuskinjom. On je tada poželeo da ona može da ga razume, umesto što pokušava da shvati "šta to mlati rukama".

foto: Waverly Labs

Za sada je isprogramiran "prevodilac" za četiri jezika (engleski, španski, francuski, italijanski), a sledeći u redu su jezici Azije, Afrike, arapski kao i slovenski jezici. A gde je tu srpski? Ovo je 10 najstarijih jezika, a jednim od njih govore naše komšije! Očoin izum dosta podseća i na čuvenu "vavilonsku ribu" iz romana Autostoperski vodič kroz galaksiju, Daglasa Adamsa. Sećate li se? Sve što treba je da je stavite u uvo i - svi jezici sveta postaju vaš maternji. Možda ćemo sada konačno da razumemo šta to Hrvati imaju da nam kažu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.