Ovako će da izgleda prvi svetski tablet za slepe! (VIDEO)

TOUCH SCREEN... ALI BUKVALNO!

Ovako će da izgleda prvi svetski tablet za slepe! (VIDEO)

Ko bi rekao da će izum Luja Braja dva veka kasnije inspirisati najsavremeniju tehnologiju
Objavljeno: 17:21h

Kada je Luj Braj izumeo svoju azbuku dvadesetih godina 19. veka, koja je vremenom postala fundamentalno oruđe pismenosti slepih, nije ni sanjao da će jednog dana njegov sistem inspirisati najsavremeniju tehnologiju. Štaviše, ovo bi moglo da pokrene revoluciju u svetu tehnologije i komunikacija! Zašto će prave knjige uvek biti bolje od digitalnih? (GIF) Inovatorski tim Blitab, sa kancelarijom u Beču, kao i istraživački tim Univerziteta u Mičigenu paralelno rade na razvijanju neverovatne tehnologije tačskrin tablet aparata, baziranih na sistemu Brajeve azbuke.

- Postoje još neka rešenja u ovom smeru, ali su preskupa. Cilj je da se otvori svet visoke tehnologije slepima, koji će da bude dostupan svima - rekao je Slavi Slavev iz Blitaba.

Ovi tableti po funkciji neće se mnogo razlikovati u odnosu na uobičajene, sa malom razlikom - imaće sistem iskačućih "tačkica", pomoću kojih će slepi i slabovidi moći da čitaju najnovije sadržaje, a razvijena je i specijalna USB dopuna. Epl potvrdio: Ako datum podesite na 1. januar 1970. godine, Ajfon će da vam rikne! (VIDEO) Očekuje se da proizvod bude pušten u prodaju do kraja godine, a nagađa se da bi cena mogla da iznosi oko 1.000 američkih dolara. (A.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.