Ovo su UBEDLJIVO NAJGLUPLJE LOZINKE u 2017. Da li je i vaša među njima?
Foto: pixabay.com

pa, da li je?

Ovo su UBEDLJIVO NAJGLUPLJE LOZINKE u 2017. Da li je i vaša među njima?

Filmske scene u kojima neko provali u vaš računar tako što osvrćući se po sobi pogodi šifru vlasnika nisu tako ni sulude

Objavljeno:

Ove godine onlajn sigurnost je bila top tema, a hakeri su aktivniji nego ikad. A vi im pomažete kreirajući najočitije moguće lozinke za svoje onlajn račune?

FEJSBUKOVO NOVO PRAVILO! Ako BLOKIRATE nekog, više NIKAD neće moći da vas nađe!

Filmske scene u kojima neko provali u vaš računar tako što osvrćući se po sobi pogodi šifru vlasnika nisu tako ni sulude kada uzmete u obzir šta su bile najčešće lozinke ove godine.

"SplashData", autor upravitelja lozinkama "SplashID", "TeamsID" i "Gpass" objavio je listu najčešćih lozinki iz baze koja je procurila u javnost.

foto: giphy

Najpopularnije su tako bile:

- 12345678

- Qwerty

- 12345

- 123456789

- Letmein

- 1234567

- Football

foto: pixabay.com

- Iloveyou

- Admin

- Welcome

- Monkey

- Login

- Abc1234

- Starwars

foto: giphy

Osim toga, istraživači iz Gugla i sa Berklija su objavili rezultate istraživanja obavljenog na Guglovim vlastitim, pomno kontrolisanim internim podacima kako bi utvrdili može li se išta uraditi s korisničkim lozinkama i lozinkama koje je moguće kupiti na crno.

Njihovi zaključci su prilično uznemirujući. Između sedam i 25 posto ukradenih lozinki je moguće upotrebiti kako bi se preuzela kontrola nad drugim korisničkim računom pri Guglu. Hakeri jednostavno probaju sve lozinke nadajući se kako će naleteti na neku koju se često koristi.

foto: pixabay.com

U prilog im ide i loša navika velikog broja ljudi da često koriste istu lozinku kako bi pristupili do više internet servisa. Zahvaljujući tome dovoljno je upasti u slabije čuvani servis i potom ga upotrebiti za upad u sistem s boljom zaštitom.

Od toga nisu imuni ni oni koji bi morali znati bolje, poput saosnivača i direktora Fejsbuka Marka Zakerberga, koji je koristio istu lozinku (dadada) za pristup svojim korisničkim računima na Tvirtteru i Pinterestu, a koje je prošle godine nakratko bio preuzeo hakerski tim "OurMine". Među njihovim žrtvama bili su i i glavni direktor Gugla Sundar Pichai, glumac Čejning Tatum i šef tehnike Amazona Vorner Vogels.

Bonus video:

Stavili smo žvaku u čašu Koka-Kole u 5 popodne: Evo šta nas je dočekalo ujutru u 9 sati!

Šta je jače, neuništiva žvaka ili svemoćna koka kola? Stavili smo ovo prvo u ovo drugo i izneverovali smo kad smo ujutru videli šta se desilo!

(Espreso.co.rs / Izvor: tportal.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.