NOVI PAD: Apple gubi poziciju broj dva?
Foto: Filip Plavčić

NEMA VIŠE DOMINACIJE

NOVI PAD: Apple gubi poziciju broj dva?

Najveći kineski rival na korak od drugog mesta

Objavljeno:

Apple je tokom drugog kvartala prodao tek dva odsto više iPhone modela, ipak uspevajući da pobedi prognoze analitičara. S druge strane, Huawei je prodao čak 20 odsto više telefona, oko 38 miliona za tri meseca, što ga je dovelo na korak od Apple rivala, koji je prodao između 40 i 41 milion iPhone modela, po Canalys i Strategy Analytics izveštajima, objavio je Business Insider.

Prema ovim istraživačkim kompanijama trend na tržištu je isti što se udela i rasta kompanija tiče, ali se razlikuje porast broja isporuka telefona - po Canalys istraživanju je to četiri odsto, a po Strategy Analytics oko 5.5.

Prema istraživanju Strategy Analytics kompanije Apple je pao s tržišnim udelom sa 12 na 11.4 odsto, dok je Huawei porastao sa devet na oko 10.7.

foto: Giphy

Ipak, Huawei će morati još dosta da radi i sad sve zavisi od toga koliko će uspešan biti iPhone 8. Ukoliko taj model ne bude napravio „bum“ u nekoliko narednih kvartala očekuje se smena Huawei i Apple kompanija na broju tri i dva. Kao najjači modeli u prethodna tri meseca za kineskog proizvođača navedeni su Huawei P10 i Huawei Mate 9, osnovni model.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.