NAPREDAK TEHNOLOGIJE! Epic-ov next-gen Unreal Engine 5 nudi NEREALNE opcije u igrama
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter

strava

NAPREDAK TEHNOLOGIJE! Epic-ov next-gen Unreal Engine 5 nudi NEREALNE opcije u igrama

Ključ je, kao što je nagovešteno prošle godine, sposobnost stvaranja skoro fotorealističnih vizuelnih slika, uverljivih animacija i jedinstvenih zvukova uz relativno malo rada

Objavljeno:

Unreal Engine 5 kompanije Epic Games više nije samo običan tehnički demo. Kompanija je objavila verziju UE5 za rani pristup putem Epic Games Launchera i GitHub-a, pružajući programerima priliku da započnu rad sa sledećom generacijom alata uoči pune verzije negde početkom 2022. godine.

Ključ je, kao što je nagovešteno prošle godine, sposobnost stvaranja skoro fotorealističnih vizuelnih slika, uverljivih animacija i jedinstvenih zvukova uz relativno malo rada. Možete brzo da napravite pejzaže filmskog kvaliteta pomoću Nanite sistema, dok Lumen pruža osvetljenje u realnom vremenu koje se prilagođava dobu dana i oblacima iznad glave. Sistem animacije prilagođava se obližnjim površinama i popunjava ključne praznine, a sistem MetaSounds može brzo proizvesti prepoznatljive efekte.

Tehnički demo koji je delio Geoff Keighlei podseća na krajnji rezultat - igre mogu izgledati i zvučati dobro kao unapred prikazani "cutscenes" od pre samo nekoliko godina, sve vreme radeći na relativno pristupačnom hardveru konzole poput PlayStation 5 i Xbox Series X.

Proći će mnogo vremena pre nego što budete igrali igre izgrađene na UE5. Sigurno je reći da barem ne mogu doći dovoljno brzo. UE5 će biti jedan od prvih engine-a koji zaista pokazuje šta savremeni hardver može da uradi.

(Espreso/Engadget)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.