Igra je gotova: Danas je umro Soni Plejstejšn 2 (VIDEO)

OTIŠAO U ISTORIJU

Igra je gotova: Danas je umro Soni Plejstejšn 2 (VIDEO)

Ne, nije šala, jer sa ovakvim se stvarima ne šali. To svaki gejmer dobro zna...
Objavljeno: 17:37h

Tužan dan za sve ljubitelje video igara. 16 godina nakon što je ugledao svetlost dana i kada su, tada revolucionarni, analogni džojstici prvi put zagrejali gejmerske dlanove, japanska kompanija je donela odluku da svoje čedo "skine sa aparata". Tužno, znamo... Igrajte Soni umesto domaćeg: Igrice povećavaju sposobnosti za učenje! (VIDEO) (FOTO) (GIF)

Giphy

Naime, danas se gase poslednji serveri koji su omogućavali onlajn igru za ovu konzolu. Na taj način, konzola koja je prestala da se proizvodi još 2013. godine prestaje da bude na gejmerskoj sceni.

Profimedia

Iako je već Soni Plejstejšn (1) napravio veliki uspeh, tek mu je "dvojka" donela svetsku slavu i postavila ga na tron konzola za video igre, odakle ni dan danas nije sišla. Plejstejšn 2 je i dalje najprodavanija konzola svih vremena, sa preko 155 miliona prodatih primeraka. Poređenja radi, jedan Xbox imao je svega 24 miliona prodaja. VOŽNJA KROZ VREME: 10 najuticajnijih trkačkih video igara svih vremena! I tek tako, čuveni startni ekran ostaje zacementiran u našem sećanju. Slava mu. (A.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.