Šetačke simulacije: Nova pomama među gejmerima (VIDEO)

igre u kojima se ništa ne dešava

Šetačke simulacije: Nova pomama među gejmerima (VIDEO)

Nove indi igre ne koštaju mnogo, ne zahtevaju zveri od mašina, a krase ih odlična atmosfera i dobra priča
Objavljeno: 16:03h

U novoj indi igri Firewatch ste sami u šumi. Vaš zadatak se svodi na šetanje unaokolo. Za razliku od većine složenih igara u kojima postoji gomila zadataka i oruđa i oružja za njihovo izvršavanje, ovde imate samo mapu, sekiricu, metlu i toki voki. Komodor, Nintendo, Tetris: Detinjstvo se nekad nije moglo zamisliti bez ovih stvari! (FOTO) (VIDEO) I pored toga, Firewatch je nedoljiv onima koji su ga igrali! To je izdanak novog pokreta među igrama, koje su mnogo više bazirane na psihološkom doživljaju atmosfere igre, nego na jednostavnim uzbuđenjima kakva su u igrama česta.

Među igarama koje prate ovaj "atmosferični" trend je i Everybody’s Gone to the Rapture iz 2015. godine. Igrač dobija zadatak da istraži mali engleski gradić u kome su svi stanovnici misteriozno nestali.

U Dear Estheru (2012) lutate nenaseljenim ostrvom u škotskom arhipelagu Hebridi dok se, korak po korak, upoznajete sa pričom o ženi koja je poginula u saobrćajnoj nesreći.

Gone Home (2013) vas stavlja u ulogu mlade žene koja se vraća u porodičnu kuću i pronalazi je potpuno praznu. Slažući slagalicu prošlosti, korak po korak, upoznaje se sa događajima iz sadašnjosti.

Usamljenost glavnog lika i atmosferičnost priče je ono što povezuje sve ove igre. To su igre koje ne koštaju mnogo, ne zahtevaju zveri od mašina da bi se igrale i imaju ono najbitnije - dobru priču!

Igra koje je pokrenula lavinu kada su nezavisna izdanja u pitanju je svakako Minecraft, koji je, zbog kvaliteta, za kratko vreme prokrčila put do Playstationa 4 i Xbox One. (Espreso.co.rs / The Atlantic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.