XBOX ONE X POČISTIO KONKURENCIJU: Nenadmašna grafika u igrama! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/DigitalFoundry

AKO STE IMALI DILEMU

XBOX ONE X POČISTIO KONKURENCIJU: Nenadmašna grafika u igrama! (VIDEO)

Ako sebe planirate da obradujete profi konzolom za igre pred novu godinu - birajte mudro! Ovo je priča o onoj koja ima bolju grafiku

Objavljeno:

Ako je grafika ultimativni zahtev koji stavljate pred svoju buduću konzolu, onda je izbor sveden na svega dve konzole - PlayStation 4 Pro i Xbox One X.

Za poređenje je odabrana Rise of The Tomb Raider igra, koja je i dalje impresivna i jedna od igara sa najboljom grafikom dosad. Rise of The Tomb Raider 7. novembra dobiće ultimativno izdanje za Xbox One X, koje donosi tonu poboljšanja, isključivo što se vizuelne komponente, prikaza i grafike tiče. Biće to slatkiš za sve fanove Lare Kroft, ali i obavezna „literatura“ za bilo koga ko se smatra ozbiljnim gejmerom.

GOTOVO, KRAJ: Xbox One odlazi u istoriju! (VIDEO)

Večna dilema - PlayStation ili Xbox - ovde nema šta da traži, jer po Eurogamer testu, stvar je vrlo jasna. Za igranje u vrhunskoj grafici pažnju (i svoje parice) daćete Xbox One X konzoli, jer je superiornija, prikazuje više detalja, osvetljenje je bolje, teksture su manje zamućene i generalno je kvalitet igranja viši.

Ono što je svakako vredno spomena jeste da, ako niste navikli da uočite svaki detalj, veliku razliku u prikazu Xbox One X i PlayStation 4 PRO nećete tako lako primetiti. Međutim, Xbox One X postiže bolje rezultate, jer igre pokreće po standardu odmah u 2160p i jednostavno ima jači i čini se bolje kalibrisan hardver.

Iako je Xbox One X trenutno konzola sa najjačim hardverom, koja će kupcima biti dostupna od 7. novembra po ceni od 499 dolara, pitanje je koliko će proizvođača igara krenuti stopama Square Enix kompanije i svoje igre prilagoditi novoj konzoli.

Rise of the Tomb Raider je izgrađen iz temelja što se novih vizuelnih elementa tiče, posebno tekstura, što je vraški zahtevan posao i na tome kompaniji treba čestitati. Ipak, koliko ćemo još ovakvih "šminkanja" zaista videti za novu konzolu? Nadamo se što više, iskreno!

Uz ovo gejming remek-delo, Xbox One X će već 7. novembra igračima ponuditi i naslove: Metro: Exodus, Assassin's Creed: Origins, PlayerUnknown's Battlegrounds, State of Decay 2, Deep Rock Galactic, Dragonball Fighter Z, Forza Motorsport 7, Need for Speed: Payback, Minecraft…

Sve ove igre, uključujući Larinu avanturu koju smo opisali, pokretaće se u 4K rezoluciji, sa 60 fps i naprednim HDR i zvučnim opcijama.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.