Overwatch liga: Ova igra će biti veća od fudbala!? (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Gamer's Little Playground

ARMIJA IGRAČA

Overwatch liga: Ova igra će biti veća od fudbala!? (VIDEO)

Igra Overwatch je, od lansiranja pre nešto više od godinu dana, osvojila više prestižnih nagrada i zajednica trenutno broji oko 30 miliona igrača

Objavljeno:

Activision Blizzard je upravo objavio formiranje lige u igri Overwatch, uz prognozu da će vremenom postati unosnija od britanske Premijer lige, fudbalskog takmičenja koje donosi najveću zaradu.

Engleski mediji prenose da je sedam timova licitirano, po ceni od 20 miliona dolara po timu. Svaki tim imaće bazu u drugom velikom gradu u SAD i Aziji, kako bi se privukla što veća lokalna podrška u vidu navijača i gledalaca.

Iako još uvek nije otkriveno ko su vlasnici ovih sedam timova, Bi-Bi-Si prenosi da su u pitanju poznati vlasnici klubova iz sfere "običnih" sportova. Sponzorski ugovori će biti potpisivani sa "najvećim potrošačkim brendovima na svetu", što je novitet pošto eSports timove obično sponzorišu tehnološke kompanije.

Najavljeno je da će se u okviru lige takmičiti stalni timovi, što je bliže tradicionalnim sportskim takmičenjima, nego turnirima u igrama kao što je League of Legends. Organizatori najavljuju da će igrači imati stalne plate, a da će pobednički tim zaraditi "sedmocifrenu nagradu" na kraju sezone.

Ako želite da privučete ciljnu grupu starosti od 18 do 35 godina, morate da odete tamo gde su oni, a to je svet gejminga. Smatramo da je prednost igre Overwatch i činjenica da je pogodna za celu porodicu, vesela i šarena, bez previše krvi ili neprikladnih slika.

Ukoliko pogledate i geografsku šarolikost mapa, ili etničku i rasnu različitost karaktera, shvatićete da smo sve to uzeli u obzir kako bismo zaista napravili globalno privlačno iskustvo za igrače i gledaoce," rekao je tom portalu Bobi Kotik iz kompanije Activision Blizzard.

Bitke u ovoj brzoj pucačini vode se na 19 lokacija, a heroji su oba pola i svih mogućih rasa. U Overwatchu, takođe, postoji i otvoreno gej karakter, što je relativno retko u svetu gejminga.

Za početak, turniri ove lige odvijaće se u postojećim arenama širom sveta, ali Activision Blizzard očekuje da će, vremenom, vlasnici investirati u izgradnju sopstvenih velelepnih zdanja, opremljenih za status "domaćina" velikih eSports turnira.

Igra Overwatch je, od lansiranja pre nešto više od godinu dana, osvojila više prestižnih nagrada i zajednica trenutno broji oko 30 miliona igrača.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.