Tinejdžer rekorder: Istorijski tvit, retvitovan 3.5 miliona puta!
Foto: Reuters

#pilećimedaljoni

Tinejdžer rekorder: Istorijski tvit, retvitovan 3.5 miliona puta!

U međuvremenu, Twitter je dao Vilkersonu verifikovanu značku i napravio mu poseban hashtag sa emoji-jem
Objavljeno:

Tinejdžer iz Nevade, Karter Vilkerson je oborio voditeljku Elen Dedženeris sa prvog mesta, postavivši rekord za najretvitovaniji tvit ikada.

Prethodno je ta titula pripadala glumici i voditeljki za njen čuveni selfi sa dodele Oskara, koji je skupio 3.4 miliona retvitova. Ovu brojku je tinejdžer stigao i prestigao tek nešto više od mesec dana nakon originalne objave, u kojoj je pitao Twitter nalog lanca brze hrane Wendy's, koliko bi mu trebalo retvitova za godišnju zalihu pilećih medaljona, na šta je dobio odgovor 18 miliona. Trenutno je njegov tvit retvitovan 3.549.309 puta.

Tužne vesti: Ovi korisnici nikada neće moći da koriste Chrome!

Od tada, razni brendovi i poznate ličnosti su podržale Vilkersona, uključujući Apple, Google, Microsoft, glumca Erona Pola i samu Elen Dedženeres. U međuvremenu, Twitter je dao Vilkersonu verifikovanu značku i napravio mu poseban hashtag sa emoji-jem.

Čak su njegov tvit uključili u pismo deoničarima za prvu četvrtinu godine, prenosi The Verge.

Od kako se tvit raširio planetom, lanac Wendy's je je obećao da će donirati 100.000 dolara u dobrotvorne svrhe kada se rekord obori, što su i uradili.

Naravno, tinejdžer je dobio svoju piletinu, mada se ne zna tačno kolika mu je dnevna doza.

S obzirom na to koliko je publiciteta kompanija Wendy's dobila, godišnja zaliha pilećih medaljona deluje kao veoma povoljan dogovor.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.