Ovih 5 STVARI pod hitno da IZBRIŠETE sa Fejsbuka. Inače...
Foto: Ilustracija

dobar savet

Ovih 5 STVARI pod hitno da IZBRIŠETE sa Fejsbuka. Inače...

Posledice nečinjenja mogu biti zaista katastrofalne
Objavljeno: 08:13h

Fejsbuk je jedan od najuticajnijih medija na svetu, ali i mnogo više od toga. Ne kažu džaba, "ako nema na Fejsu, nije se ni dogodilo".

Upravo ovde "leži zec": Fejsbuk može biti veoma, veoma opasan. Za nekog zlonamernog, on je prava riznica informacija i načina da se nekome naudi.

Iako ljudi iz Fejsbuka tvrde da im je zaštita korisnika prioritet, čovek treba biti oprezan i neke informacije ne bi trebalo da drži na profilu.

Zapamtite, sve se veoma lako može iskoristiti protiv vas - otkrio je jedan haker, koji je dobronamerno upozorio ljude da sa Fejsa skinu sledeće stvari:

1. Rođendan, adresa...

Brojke poput datuma rođenja, adrese i drugih generalija su delovi slagalice koju hakeri koriste kako bi upotpunili podatke o vama i lakše upali na vaš bankovni račun ili vam ukrali neke baš bitne informacije. Brišite!

foto: Printscreen/Youtube/Unbox Therapy

2. Broj telefona

Već ga imaju svi koji bi trebalo da ga imaju, čemu onda rizik? U najboljem slučaju, može vas zvati neko kome se sviđate, a nema hrabrosti da vam priđe uživo. U gorim slučajevima, dobićete izuzetno nezgodan poziv nekog ko želi da vam naudi. Preko broja telefona se može doći i do vaše lokacije. Skidajte!

3. Fotografije deteta

Na ovaj način izlažete dečaka ili devojčicu opasnim pedofilima, koji mogu na razne načine zloupotrebiti te slike. Naravno, neka vam ne pada na pamet da na Fejs kačite lične podatke deteta - gde ide u školu, vrtić... Ne kačite!

4. Poslovne informacije

Ne samo da otkrivate vašu lokaciju, već dovodite u rizik i vaš posao, i vašu firmu, i vašu platu. Naravno, ni poslodavci ne gledaju blagonaklono na bilo kakvo curenje informacija iz firme. Odustanite!

foto: Profimedia

5. Lokacije

Ako već želite da se hvalite gde ste bili ili šta ste radili, sačekajte neko vreme. Nikako ne objavljujte odmah gde ste, s kim ste, šta radite... Svet je pun budala. Zaobiđite.

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.