PRONAŠLA JE FEN IZ VREMENA JUGOSLAVIJE STAR VIŠE OD 50 GODINA I ŠOKIRALA SE: Evo šta se desilo kada ga je UPALILA
Fen, Foto: Printscreen TikTok/alma.k17

kvalitet

PRONAŠLA JE FEN IZ VREMENA JUGOSLAVIJE STAR VIŠE OD 50 GODINA I ŠOKIRALA SE: Evo šta se desilo kada ga je UPALILA

"Radi. Kvalitet", "Imam ja isti, ali je zeleni"

Objavljeno:

Korisnica TikToka objavila je video koji je privukao veliku pažnju među korisnicima iz bivših zemalja Jugoslavije. Naime, reč je o fenu za kosu napravljenom u doba Jugoslavije koji rad i dan-danas, što uopšte nije za čuđenje.

Reč je o fenu koji je proizvela nekadašnja fabrika Rudi Čajavec u Banja Luci.

"Pozdrav, raja. Mene zanima da li ko ima stariji fen, a da još uvek radi", poručila je pratiocima korisnica koja se potpisuje kao "alma.k17".

"Radi. Kvalitet", "Imam ja isti, ali je zeleni", "Taman sam hteo da kažem da imam isti, samo beli, a onda si ga izvadila iz kutije. Koristim ga za raspaljivanje roštilja", "Nekada je sve bilo najvišem kvalitetu", neki su od komentara.

U fabrici Rudi Čajavec, koja se prostirala na 84.000 kvadratnih metara, je radilo više od 10.000 ljudi. Imala je proizvodne pogone i u Foči, Laktašima, Čelincu, Šipovu i Ljubiji.

Fabrika je tokom 1960-ih imala godišnje prihode od izvoda vrijedne 30 miliona dolara. Ovdje se proizvodilo više od stotinu artikala - televizori, audi pojačala, oprema za automobile, tranzistorski radio prijemnici itd.

Sada se ovde nalaze butici i prodavnice, a nekadašnja menza je postala sala za proslave, prenosi "Klix".

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.