HRVATSKA BODIBILDERKA NA UDARU KRITIKA! Pričaju joj da će postati MUŠKARAC, hejterima poslala JASNU PORUKU (FOTO)
Bodibilderka, Foto: Printscreen/Instagram/anamariamedak

ŠOKANTNO!

HRVATSKA BODIBILDERKA NA UDARU KRITIKA! Pričaju joj da će postati MUŠKARAC, hejterima poslala JASNU PORUKU (FOTO)

Ova 22-godišnja Splićanka, koja studira farmaciju u Zagrebu, često nailazi na razne komentare o svom izgledu

Objavljeno:

Anamarija Medak je hrvatska bodibilderka koja je nedavno osvojila titulu na međunarodnom takmičenju Arnold Classic Europe, koje je jedan od najpoznatijih svetskih bodibildera i glumaca Arnold Švarceneger organizovao u Sevilji u Španiji.

Ova 22-godišnja Splićanka, koja studira farmaciju u Zagrebu, često nailazi na razne komentare o svom izgledu. Ali primedbe i kritike je ne dotiču. Ima jasnu poruku za hejtere.

"Komentara uvek ima, i pozitivnih i negativnih. Ko se ne bavi sportom i ne razume ga, imaće negativan stav prema mom ekstremnom takmičarskom nastupu. Ignorišem ih jer iza mene stoji ogromna podrška porodice i pozitivnih ljudi dragih ljudi. meni.“, rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

"Ovako ekstra mišićavo izgledam samo na takmičenjima, to je trenutno stanje. Posle se vraćam na manje mišićave, ne tako izražene razdvajanja. Izgled na sceni postiže se kombinacijom treninga sa tegovima i ishrane. To je izgled sa veoma nizak procenat potkožnog masnog tkiva, gde je svaka linija na telu istaknuta. Nije u pitanju velika mišićna masa, već definicija koja daje efekat veličine“, dodala je ona.

"Ovo nije ni blizu onoga što bih želela"

Prezadovoljna je svojim telom, kaže, i namerava da još više radi na sebi.

"Veoma sam zadovoljan svojim telom. Imam još puno posla. Sve ovo, kako izgledam i šta sam postigla, nije ni blizu onoga što bih želela. Svake godine ću samo da ga unapređujem da budem još bolji u svom svom savršenstvu.Ovaj sport je uvek privlačio,ne samo zbog svog specifičnog izgleda,već i zbog toga što je veoma težak,zahtevan.To su ogromna odricanja i veliki trud.Sve ovo doživljavam kao statusni simbol jer postoji nisu prečice na putu do ovog izgleda. , koji me još više privlači. I postavlja još više skale“, kaže Dalmatinka.

"Priznajem, moj izgled je ekstreman na takmičenjima. Iako mi je to lepo izdanje. Pokazalo je stabilan put ka višim ciljevima. Ja zapravo volim sebe u svim izdanjima. samo zato što imam manji procenat masti i lepo telo. Ne znači da sam postala muškarac“, objašnjava ona i dodaje da je zlobni komentari uopšte ne dotiču.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram/anamariamedak

"Ovaj sport me je izgradio i fizički i psihički"

Najviše pažnje posvećuje vežbama kao što su čučnjevi, mrtvo dizanje, sklekovi ili sklekovi. Zatim prelazi na izolacione vežbe i sprave, da stimuliše mišić koji želi da dodatno naglasi. On smatra da je genetika takođe važan faktor u bodibildingu.

"Takmičenje je kulminacija duge pripreme. Ovde možete videti telo u poziciji u kojoj je svaki mišić stisnut da bi se izrazio. Utisak podiže posebno svetlo, zatamnjeno i nauljeno telo. Na takmičenju u kom se nalazimo stanje sa veoma niskim nivoom telesne masti. održivo ili zdravo. To je samo privremeni izgled koji traje mesec ili dva, nakon čega se ponovo malo udebljamo. I telo više ne izgleda kao da je na takmičenju", objasnila je Anamarija.

"Ovaj sport me je izgradio i fizički i psihički. To je jačanje karaktera, strpljenja, ulaganje u nešto čije rezultate tek kasnije vidite. To je i oslanjanje na sebe. Jer ako nećeš sebe, ko će umesto ti“, zaključuje on.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.