Ovo su najveći mafijaši u poslednjih 100 godina, a među njima su i dva Srbina! (FOTO) (VIDEO)
Foto: profimedia, wikipedia

žestoki momci sa asfalta

Ovo su najveći mafijaši u poslednjih 100 godina, a među njima su i dva Srbina! (FOTO) (VIDEO)

Likovi na ivici života i smrti, moći i propasti, galmura i bede... Ovo su najveći mafijaši sveta!
Objavljeno: 09:14h

5. Džon Goti (1940 - 2002)

Goti je smatran poslednjim mafijašem u holivudskom stilu, čovekom koji je mogao da ušeta u sudnicu i da, potom, iz nje izađe slobodan. Imenovan je za bosa Gambino porodice 1985. godine. Zvali su ga Teflon, jer policija godinama nije mogla ništa da mu "prilepi". Nosio je skupa odela i rado pozirao pred fotografima i davao izjave za medije.

foto: Wikipedia

Nakon višegodišnjeg prisluškivnja FBI je uspeo da pošalje Gotija iza rešetaka. Proglašen je krivim po svih 14 tačaka optužnice, koja je sadržala optužbe za ubistva, udruživanje zbog kriminalne delatnosti, iznudu i izbegavanje plaćanja poreza. Osuđen je na kaznu od 100 godina, bez mogućnosti pomilovanja, i poslat u strogo čuvani zatvor Marion u Illinojsu. Umro je 2002. od raka grla.

6. Boško Radonjić (1943 - 2011)

Jedini Srbin koji je postao mafijaški bos u SAD! Krajem šezdesetih je pobegao Čikago. Bio je u zatvoru zbog učešće u postavljanje bombe u kući jugoslovenskog konzula i u jugoslovenski klub, 1975. u Čikagu. Kada je izašao iz zartvora krajem osamdesetih, posle serije mafijaških ubistava, postao, kako je pisala tadašnja štampa, "prvi Srbin na čelu irske mafije". Uspeo je da ujedini Irce i Italijane, predvođene Džonom Gotijem.

U januaru 1999. godine uhapšen je u Majamiju. Suđeno mu za namešanje porote na suđenju Gotiju šest godina ranije, ali su sve optužbe povučene. Kasnije je tvrdio da ga je FBI progonio jer osamdesetih otkrio da se priprema hapšenje i suđenje njegovog prijatelja Gotija. Umro je 2011. a sahranjen je u rodnom Užicu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.