NAJPOTRESNIJI SNIMAK 2020: Ovako u staračkim domovima pozdravljaju najmilije, ZBOG KORONE! (FOTO+VIDEO)
Foto: LiveLeak/Printscreen, Foto: Printscreen

bliskost u najtežim danima

NAJPOTRESNIJI SNIMAK 2020: Ovako u staračkim domovima pozdravljaju najmilije, ZBOG KORONE! (FOTO+VIDEO)

Uprava ustanove kaže da fizički kontakt sa članovima porodice pomaže njenim stanovnicima da uživaju u većoj mentalnoj i emocionalnoj dobrobiti, što im zauzvrat pomaže da se bolje nose sa situacijom.

Objavljeno:

Starački dom u severnoj Italiji stvorio je „stanza degli abbracci“, ili sobu za zagrljaj, kako bi svojim starijim stanovnicima omogućio da zagrle svoje voljene bez rizika od zaraze covid-19.

Kuća Domenico Sartor, u Castelfranco Veneto blizu Venecije, postavila je posebnu zavesu protiv zaraznosti, napravljenu od meke prozirne plastike, čineći tako važan zagrljaj mogućim tokom teškog i često usamljenog vremena. Uprava ustanove kaže da fizički kontakt sa članovima porodice pomaže njenim stanovnicima da uživaju u većoj mentalnoj i emocionalnoj dobrobiti, što im zauzvrat pomaže da se bolje nose sa situacijom.

Rođaci se primaju u izolovanu sobu nakon što prođu stroge zdravstvene i sigurnosne protokole, pre nego što im je dozvoljeno da stupe u fizički kontakt kroz prozirnu zavesu i razgovaraju licem u lice sa starijim voljenima. To je emocionalno iskustvo, posebno za stanovnike od kojih neki mesecima nisu videli porodicu.

„Napokon sam ponovo uspela da zagrlim svoju ćerku“ - rekla je starija gospođa u kući, sa suzama u očima - „posle nedelja video-poziva izgledalo je kao fatamorgana, bio je to kontakt koji mi je dugo nedostajao “.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.