Kupatila ubijaju više nego teroristi! 23 zanimljive činjenice koje sigurno niste znali! (FOTO) (VIDEO)

svi odgovori na jednom mestu

Kupatila ubijaju više nego teroristi! 23 zanimljive činjenice koje sigurno niste znali! (FOTO) (VIDEO)

Šta sve mogu kamile, gde rastu magične pečurke, ko je gori ubica od terorista - sve činjenice u jednoj knjizi
Objavljeno: 12:14h

Sve činjenice BBC kviza "QI" nalaze se u jednoj knjizi koja sadrži 1.234 potpuno neobične činjenice. Samo neke od njih su da magične pečurke ratsu u Bakingemskoj palati lili da je kupatilo smrtonosnije od terorista. Kako ga ne voleti? 10 zanimljivosti o Malom princu koje niste znali (FOTO) (VIDEO) Ova knjiga je idealna za razbribrigu, ali i za prikupljanje zanimljivih informacija, koje kasnije možete da podelite sa društvom. 1. Naučnik koji je analizirao plutonijum za prvu atomsku bombu zvao se gospodin Dum (Doom = propast, uništenje).

2. Četvorica od šest "Marlboro muškaraca" (koji su reklamirali ovu marku cigareta) umrli su od bolesti povezanih sa pušenjem. 3. Prvi brushalter napravljen je od maramice.
4. "Magične pečurke" rastu u baštama Bakingemske palate. 5. Kad je kraljica Elizabeta rodila princa Čarlsa, princ Filip je igrao skvoš. 6. Bela oprema je počela da se nosi na Vimbldonu kako bi se prikrio znoj, naročito znoj kod devojaka.
7. Plavi kit može da proguta pola miliona kalorija samo jednim zalogajem. 8. Papi nije dozvoljeno da donira organe, jer "njegovo telo pripada celoj Crkvi". 9. Kupatila ubiju više ljudi nego teroristi.
10.Očne jabučice Alberta Ajnštajna nalaze se u sefu u Njujorku. 11. "Mambo No. 5", odabrana kao je za glavna numera predsedničke kampanje Klintonove Demokratske Konvencije dok neko nije primetio stih "A little bit of Monica in my life" (malo Monike u mom životu).

12. Saudijska Arabija jedan deo kamila uvozi iz Australije
13. supermarket sadrži dovoljno hrane da održi jednog čoveka u životu 55 godina ili 63 godine, ako čoveku nije gadno da jede pseću hranu 14.
koji gledaju tužne filmove pojedu 55 odsto više kokica nego oni koji gledaju komediju 15. Kamile mogu da otvore i zatvore svoje nozdrve 16. nakon samoubistva Merilin Monro broj samoubistava u SAD je porastao za 12 odsto
17. Žena u proseku obriše četiri puta više selfija nego što objavi
18.
nego što su dobili pištolje, sudije su na utakmicama mahale maramicama 19. Tomas Sterns Eliot stavljao je bledozelenu šminku. Nije poznato zbog čega 20.
Emili Bronte, koja je napisala "Orkanske visove", i Kejt Buš, koja je pevala "Orkanske visove", rođene su 30. jula, samo što je druga rođena 140 godina kasnije 21. Kao kaznu, policajci na Tajlandu moraju da nose "Hello Kitty" narukvice 22. Magareće mleko je najbolja prirodna zamena za ljudsko mleko 23. Stranica na Vikipediji za reč "pedant" (pedantan, sitničav) editovana je više od 500 puta Blic

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.