KOSA JOJ JE BILA PUNA PERUTI, A ONDA JU JE OPRALA OVOM SMESOM: Sve je NESTALO za tili čas, oduševićete se (VIDEO)
Perut na kosi, Foto: Printscreen TikTok/civan.ibrahim99

sjajno

KOSA JOJ JE BILA PUNA PERUTI, A ONDA JU JE OPRALA OVOM SMESOM: Sve je NESTALO za tili čas, oduševićete se (VIDEO)

Gljivična infekcija, posebno uzrokovana vrstom gljivice Malassezia, može dovesti do pojave peruti

Objavljeno:

Perut je često rezultat prekomernog ljuštenja kože na vlasištu. Postoje različiti faktori koji mogu doprineti pojavi peruti. Upravo je jedna popularna TikTokerka podelila svoje oduševljenje sa prirodnom smesom za uklanjanje peruti. Potrebna su vam samo tri sastojka, koja verovatno već imate u kuhinji.

Ukoliko imate problem jer vam se koža glave peruta i stalno vam na ramenima stoje te bele tačkice koje deluju neuredno, na TikToku smo pronašli rešenje za vas.

Operite kosu, a zatim je očešljajte dok je još vlažna. Na ovako vlažnu kosu nacedite sok od limuna i utrljajte ga u kožu glave. Nakon ovoga na kosu nanesite dva sveža jajeta i dobro ih utrljajte, a za kraj sve isperite gaziranim sokom.

Kada završite još jednom našamponirajte kosu isperite i rezultati će odmah biti vidljivi.

Prekomerna proizvodnja sebuma, prirodne masnoće koju luče lojne žlezde na koži, može dovesti do peruti. Ovo može biti rezultat genetike, hormonalnih promena ili drugih faktora.

Takođe, gljivična infekcija, posebno uzrokovana vrstom gljivice Malassezia, može dovesti do pojave peruti. Ova vrsta gljivice nalazi se na zdravoj koži, ali kod nekih ljudi može izazvati iritaciju i perutanje. Zato je neophodno obratiti se stručnom licu, najpre dermatologu.

Nedostatak vlažnosti na koži vlasišta može dovesti do perutanja. Ovo se često javlja tokom hladnih meseci kada je vazduh suv, ili ako se koža često pere agresivnim šamponima.

Za tretman peruti, možete probati blage šampone za kosu, izbegavati agresivne hemikalije, održavati pravilnu higijenu vlasišta, i koristiti hidratantne proizvode. Ako problem peruti persistira ili se pogoršava, savetuje se poseta dermatologu koji može pružiti preciznu dijagnozu i preporučiti odgovarajući tretman.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Srbija danas(J.Šipčić)/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.