MAJKA HTELA DA JE SPASE VAŠAKA PA JOJ SPALILA LICE: Opekotine su ostale trauma, ali ova UŽASNA stvar joj ne da mira
Čeriti Suter, Foto: Printscreen/Instagram/charity_suttermi

DA LI JE MOGUĆE?!

MAJKA HTELA DA JE SPASE VAŠAKA PA JOJ SPALILA LICE: Opekotine su ostale trauma, ali ova UŽASNA stvar joj ne da mira

Bila je mala da bi shvatila koliko opasnost nosi to što joj je namazala po glavi

Objavljeno:

Čeriti Suter (21) je prošla kroz neverovatnu traumu kao dete kada je njena majka, Flint, odlučila da se bori protiv vaški na veoma drastičan način.

Umesto tradicionalnih tretmana, majka je pokušala da reši problem tako što je polila Čeritinu glavu benzinom.

Iako su se nekada vaške tako trebile, sada je to veoma ekstremni potez koji svakako može da ima ogromne posledice!

Opekotine od benzina
foto: Printscreen/Instagram/charity_suttermi

- Moja majka je bila očajna. Nismo mogli da priuštimo da trošimo novac na skupe preparate i nije znala šta da radi. Benzin je bila ideja moje bake - ispričala je devojčica.

Ovaj ekstremni potez imao je razorne posledice, ali je takođe ostavio dubokog traga u životu ove hrabre devojke.

Nakon što joj je majka premazala glavu i kosu sa lako zapaljivom supstancom, Čertina majka je otišla da kuva večeru.

- Sećam se da je jako smrdelo. Sestra je ostala u kupatilo sa mnom, ali posle nekog vremena smo i mi otišle u kuhinju gde je mama nešto kuvala u šporetu. Otišao sam da razgovaram sa njom, ali je pušila cigaretu i pepeo mi je pao na kosu. Zapalila sam se u sekundi. Sećam se da je mama vrištala, ali začudo, posle toga se više gotovo ničega ne sećam. Verujem da je to bilo toliko traumatično da sam ubrzo zaboravila na to - rekla je nesrećna devojka.

Majka je odmah umotala u peškir i izvela napolje, a ona je u tom momentu već imala opekotine po grudima i rukama.

Komšinica, koja je videla dim i vatru, pozvala je hitnu pomoć, a njena majka je otrčala nazad u kuću da izvede sestru napolje.

- Odveli su me u lokalnu bolnicu, ali opekotine su bile toliko teške da sam odvezena u bolnicu Univerziteta u Mičigenu, koja ima specijalizovanu jedinicu za opekotine. Izgorela sam po celom licu, vratu, levoj ruci, delovima leve noge i leđa - rekla je Čariti.

Devojka je provela nekoliko meseci u indukovanoj komi, zadobivši opekotine trećeg stepena koje su pokrile 60 odsto njenog tela. Imala je sreću što je uopšte bila živa.

Ona je nakon toga prošla brojne operacije i rehabilitaciju, a majci ni do danas nije to oprostila. Dok je ležala u bolnici, lokalna služba za zaštitu dece zabranila da je posećuje i tada je starateljstvo dobio njen otac.

- Nikada joj neću oprostiti za ovo. Nikada se nije izvinila niti prihvatila odgovornost i to mi zaista smeta. Još uvek ne mogu da verujem da je mislila da je u redu da nam stavi benzin na kosu. Veoma mi je drago što je moja sestra dobro - rekla je.

Čeriti želi da pomogne ljudima koji prolaze kroz slične traume kao i ona, pa se obučava za medicinsku sestru specijalizovanu za opekotine.

BONUS VIDEO

03:15

TRAVAR OTRKIO NAJEFIKASNIJE NAČINE AKO ZADOBIJEMO OPEKOTINE OD SUNCA! Ovo su biljke koje brzo mogu da vam olakšaju muke na moru

(Espreso/Republika/M. Ognjenović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.