IMALA NEPODNOŠLJIV SVRAB PO TELU, ČEŠALA SE GDE JE STIGLA: Kad je otišla kod SPECIJALISTE život joj je postao PAKAO
Ilustracija, Foto: Profimedia

strašno

IMALA NEPODNOŠLJIV SVRAB PO TELU, ČEŠALA SE GDE JE STIGLA: Kad je otišla kod SPECIJALISTE život joj je postao PAKAO

Sve je počelo 2021, kada je na stomaku primetila crvene mrlje nepravilnog oblika. Svrab je bio intenzivan, pa je odmah pozvala dermatologa

Objavljeno:

Slučaj 68-godišnje Amerikanke koja je prošla pakao dok lekari nisu utvrdili uzrok kožnog osipa i nesnosnog svraba, i danas izaziva pažnju.

Žena nije reagovala na brojne medikamente, a situacija se pogoršavala iz nedelje u nedelju. U jednom trenutku, toliko se češala da je morala da nosi rukavice. Priču je preneo New York Times.

Sve je počelo 2021, kada je na stomaku primetila crvene mrlje nepravilnog oblika. Svrab je bio intenzivan, pa je odmah pozvala dermatologa.

Lekar je prepisao kortikosteroide, ali se situacija nije popravila ni naredne dve nedelje. Žena je shvatila ozbiljnost problema i potražila pomoć drugog specijaliste.

Ovoga puta je dobila tablete prednizona, a ujedno je zakazala pregled u Medicinskom centru Univerziteta Vanderbilt.

Psorijaza, Iritacija, Koža, Telo, Svrab
foto: Profimedia

Na prvi slobodan termin je čekala šest nedelja, a njen život se pretvorio u pakao. Medikament je umanjio svrab, ali čim je ponestalo tableta vratio se u još većoj meri!

“Ponekad se pojavljivao na rukama, nekada na vratu, stomaku, leđima i nogama”, objasnila je žena.

Ona je izdržala muke i došla u Medicinski centar, gde ju je pregledao specijalista alergolog.

Dijagnostikovao je idiopatsku urtikariju (kožnu alergiju) i naveo da u većini slučajeva uzrok ostaje nepoznat, kao i da se svrab/osip mogu kontrolisati lekovima.

Međutim, šest nedelja kasnije nije bilo boljitka. Žena je bila na ivici živaca, a lekar je odlučio da uradi još nekoliko testova.

Tek tada je ustanovljen uzrok njenih muka. Ispostavilo se da je alergična na meso, a preosetljivost je razvila tokom života.

Odmah je prestala s konzumacijom mesa, mesnih prerađevina i proizvoda od životinjskog mleka. Posle nedelju dana, problemi su prestali i mogla je mirno da spava.

02:21

SVI MISLE DA JE OVA BOLEST ISKORENJENA, A VREBA NA SVAKOM KORAKU! Simtom je svrab, ali češanje pogoršava stvar HIGIJENA PRESUDNA!

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.