OVO NISTE ZNALI O FROJDOVOJ SMRTI: Istina o njegovom odlasku je i dalje u MAGLI, ono na šta SUMNJAJU je TRAGIČNO
Foto: Profimedia

tuga

OVO NISTE ZNALI O FROJDOVOJ SMRTI: Istina o njegovom odlasku je i dalje u MAGLI, ono na šta SUMNJAJU je TRAGIČNO

Imao je dosta tešku bolest, ali niko ne veruje u to da ga je ona odnela

Objavljeno:

Lančano pušenje Sigmunda Frojda dovelo je do više od 30 operacija raka. Frojd je postao zavisnik od duvana nakon što je zapalio prve cigarete u dvadesetim godinama. Ali nije to ono što ga je ubilo kako se sumnja.

Njegovi dnevni konstituciji su uvek uključivali zaustavljanje u lokalnoj prodavnici duvana, a nakon što je diplomirao na cigarama, često je pušio više od 20 komada dnevno. Uprkos upozorenjima lekara o njegovom lančanom pušenju, Frojd je verovao da ta navika povećava njegovu produktivnost i kreativnost.

Sigmund Frojd
foto: Profimedia

Nakon otkrića kancerogenog tumora u Frojdovim ustima 1923. godine, lekari su mu uklonili veliki deo vilice. Iako je bio podvrgnut 33 dodatne operacije tokom narednih 16 godina i umetnuta mu je velika proteza da odvoji sinus i vilicu, Frojd nikada nije prestao da puši.

Frojdova smrt je možda bila samoubistvo uz pomoć lekara.

Do leta 1939. Frojd je bio slab i patio je od intenzivne boli od terminalnog, neoperabilnog raka usta. Frojd je 21. septembra 1939. zgrabio za ruku svog prijatelja i doktora Maksa Šura i podsetio ga na njegovo ranije obećanje da me neće „mučiti bez potrebe“.

Dodao je: „Sada to nije ništa drugo do mučenje i nema smisla. Nakon što je dobio dozvolu Frojdove ćerke Ane, Šur je ubrizgao prvu od tri teške doze morfijuma. Frojd je pao u komu i nikada se nije probudio.

Rad Sigmunda Frojda je zapamćen i dan danas je vrlo značajan za razvoj psihoanalize. Uvek je imao interesantne teorije, paradoksalno imao je vrlo razvijenu teoriju o pušenju.

SEKTOLOG UPOZORAVA! Podsetio na NAJSUROVIJE samoubistvo, a jedan detalj NIJE POZNAT JAVNOSTI: Oni veruju da tako idu bliže satani:

01:10

SEKTOLOG UPOZORAVA! Podsetio na NAJSUROVIJE samoubistvo, a jedan detalj NIJE POZNAT JAVNOSTI: Oni veruju da tako idu bliže satani!

(Espreso/ History.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.