LJUBIŠA SAMARDŽIĆ UOPŠTE NIJE ROĐEN U SRBIJI: Nećete verovati koja DRŽAVA je u pitanju (FOTO)
Ljubiša Samardžić, Foto: Printscreen

KO BI REKAO

LJUBIŠA SAMARDŽIĆ UOPŠTE NIJE ROĐEN U SRBIJI: Nećete verovati koja DRŽAVA je u pitanju (FOTO)

Skoro sedam godina je prošlo od smrti legendarnog Ljubiše Samardžića, a mi vam u nastavku donosimo kako izgleda njegovo večno počivalište.

Objavljeno:

Ljubiša Samardžić, koji je preminuo 8. septembra 2017, u 81. godini, nakon duge i teške bolesti, po sopstvenoj želji je kremiran i njegova urna nije položena u Aleji zaslužnih građana, već na drugom delu Novog groblja.

Glumac je odlučio da počiva u porodičnoj grobnici, pored svog jedinca Dragana Gagija Samardžića.

grob
foto: Printscreen Youtube

Popularni Šurda, Boško s Petlovog brda i tata na određeno vreme rođen je u Skoplju 19. novembra 1936. godine, u porodici rudara, koji su radili u rudniku uglja "Jelašnica" kod Niške Banje. Još kao učenik morao je povremeno da radi kako bi izdržavao porodicu. Studirao je pravo, a onda je prešao na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, čime je postavio visoke granice svojim naslednicima.

Ljubiša Samardžić
foto: Dragan Kadić

Njegov talenat za glumu otkriven je rano, a posebnost koju je u sebi nosio učinila ga je legendom koje će se svi u Srbiji s ponosom sećati.

Ljubiša je kao mladić živeo u siromaštvu, rano je ostao bez oca, ali nikada nije prestajao da se divi svojoj majci, koja mu je bila najveća podrška, iako je imala mizernu rudarsku penziju. On je iz bede u kojoj je živeo uspeo da izvuče samo najbolje, te da nikada ne skrene s pravog puta, puta koji ga je učinio jednom od najvećih legendi koju je srpska kinematografija imala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.