JUGOSLOVENI SU LUDELI ZA NJOM, BILA JE NESTVARNO LEPA GLUMICA: A onda je sve NAPUSTILA zbog NJEGA (FOTO)
Foto: Printscreen/youtube/MiskoIvanov

pogledajte je

JUGOSLOVENI SU LUDELI ZA NJOM, BILA JE NESTVARNO LEPA GLUMICA: A onda je sve NAPUSTILA zbog NJEGA (FOTO)

Glumu je upisala sa 16 godina, ali malo je poznato da se u kratkom periodu bavila i manekenstvom

Objavljeno: 12:28h

Ova glumica je ostvarila veliki broj zapaženih uloga, a kod srpske publike najveću popularnost stekla je ulogom u seriji “Žikina dinastija” gde je igrala uz Dragomira Bojanića Gidru i Marka Todorovića.

Glumu je upisala sa 16 godina, ali malo je poznato da se u kratkom periodu bavila i manekenstvom. To, pak, nikoga ne čudi s obzirom na to da je važila za jednu od najlepših žena u srpskoj kinematografiji i tako je ostalo i do samog kraja njenog života.

Jelena Žigon, Ivana Žigon
foto: Damir Dervišagić

Njena manekenska karijera počela je sasvim slučajno i to u vreme dok je bila na početku ljubavi sa suprugom Stevom Žigonom. Kako je on završio glumu u Petrovgradu, tadašnjem Lenjingradu, morao je da ide u vojsku i tu su ime se putevio razišli. On je otišao u Mostar, a ona kod tetke u Pariz.

- U Parizu sam provela godinu dana. Bavila sam se manekenstvom. I naravno vratila sam se zbog ljubavi i porodice u Beograd. Volim da putujem. Išla sam svuda. Snimala sam i u Austrailiji. Bilo je ono vreme kada smo išli na razne festivale - ispričala je Jelena Žigon u jednom intervjuu.

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Ona je istinski smatrana za pravu lepoticu. To dokazuju i fotografije iz najranije mladosti na kojima izgleda savršeno. Lepota je nije napuštala ni u poznom dobu. I u sedamdesetim i osamdesetim godinama plenila je harizmom, psoebnom energijom, dok je na njenom licu još bio prepoznatljiv taj neizbrisivi trag lepote.

O tome je govorila više puta, a na pitanje kako joj uspeva da bude tako lepa u jednom intervjuu je otkrila:

Jelena Žigon
foto: Dragan Kadić

- Ja zaista ništa ne radim na tome. Skoro su isto pitanje postavili jednoj italijanskoj književnici, a ona je rekla “zaboravite kad ste rođeni i počnite da živite u sadašnjem trenutku”, tada sam i ja shvatila da je to možda recept za mladolikost i dugovečnost.

Filmska legenda Jelena Jovanović Žigon (85) preminula posle iznenadne i kraće bolesti.

Jelena je bila supruga proslavljenog dramskog umetnika Steve Žigona i majka glumice Ivane Žigon. Iz braka sa Stevom je imala i sina Nikolu.

Jelena Žigon, Ivana Žigon
foto: Dragan Kadić

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.