UPAO U ZOLOŠKI VRT I POČEO DA KOLJE SVE REDOM: Posle par minuta, svi su bili MRTVI
Flamingo, Foto: Printscreen /Youtube/Nat Geo WILD

jezivo

UPAO U ZOLOŠKI VRT I POČEO DA KOLJE SVE REDOM: Posle par minuta, svi su bili MRTVI

Grabljivica se probila u stanište jata koje je brojalo 74 jedinke.

Objavljeno: 16:10h

U zoološkom vrtu u Vašingtonu u ponedeljak se dogodio se nesvakidašnji incident. Lisica se, naime, probila do staništa ptica na otvorenom u Nacionalnom vrtu Smitsonijan i ubila 25 flaminga.

Radnici su u ponedeljak ujutro pronašli mrtve flamingose i uočili lisicu koja je potom pobegla iz staništa. Uz desetine mrtvih američkih flaminga, ubijena je i patka lastarka, a povređena su još tri flaminga, izvestili su zvaničnici i dodali kako su pre incidenta u jatu zoološkoga vrta živela 74 flaminga.

Lisica
foto: Profimedia

– Ovo je ogroman gubitak za nas i sve koji brinu o našim životinjama – rekla je Brendi Smit, direktorka Nacionalnog zoološkog vrta Smitsonijan i Instituta za biologiju očuvanja, a prenosi NBC News.

Preživele ptice premeštene su u zatvorene prostore, dok patke trenutno borave u natkrivenom spoljnom prostoru.

Inspekcija je u ponedeljak otkrila rupu u čvrstoj metalnoj mreži koja okružuje dvorište, a incident je i dalje pod istragom. Metalna mreža u međuvremenu je ojačana, postavljene su i “žive” zamke, ali i digitalni fotoaparati sa infracrvenim senzorima koji prate sve noćne aktivnosti.

Jato flaminga u Nacionalnom vrtu Smitsonijan uglavnom živi na otvorenom, u dvorištu s grejanim bazenom i štalom. Ovonedeljni incident bio je prvi proboj grabljivaca u tom vrtu.

(Espreso/JutarnjiList)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.