ŠABIĆ POKRENUO POSTUPAK PROTIV RISTIČEVIĆA: Marjanu preti kazna do 3 godine zatvora?!
Foto: Fonet, Dragana Udovičić

novi sukob

ŠABIĆ POKRENUO POSTUPAK PROTIV RISTIČEVIĆA: Marjanu preti kazna do 3 godine zatvora?!

Povod je i rasprava političkih neistomišljenika u Narodnoj skupštini Srbije, pa nakon toga i najširoj javnosti, rekao je Šabić u saopštenju
Objavljeno: 12:39h

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić saopštio je danas da je pokrenuo postupak nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Samo prekor i osuda: Rističevićev katastrofalni tvit svi osudili, a on će proći bez kazne! (FOTO)

Neposredan povod za pokretanje postupka je pojavljivanje podataka o ličnosti maloletne osiguranice fonda i njenog zakonskog zastupnika u javnosti, prvo na društvenoj mreži Tviter, objavljivanjem od strane Marjana Rističevića člana Upravnog odbora RFZO, naveo je on.

URLANJE HAVARIJA I UMALO TUČA U SKUPŠTINI: Opozicija traži isključenje Rističevića iz parlamenta! (FOTO)

Povod je i rasprava političkih neistomišljenika u Narodnoj skupštini Srbije, pa nakon toga i najširoj javnosti, rekao je Šabić u saopštenju.

KAKO TE NIJE SRAMOTA? Marjan Rističević BOLESNO DETE iskoristio u političkoj borbi!

foto: Zorana Jevtić

Poverenik je od RFZO zatražio i da se izjasni da li su podaci o ličnosti osiguranika, po kom pravnom osnovu i u koju svrhu, dostupni članovima Upravnog odbora RFZO.

Rističević se oglasio posle tvita zbog kog je napadnut: Sve je pogrešno protumačeno!

"Da li su u konkretnom slučaju, po kom osnovu i u koju svrhu učinjeni dostupnim članu Upravnog odobra koji ih je objavio i da li je navedeni član Upravnog odbora i po kom pravnom osnovu objavio predmetne podatke o ličnosti u ime RFZO", pitao je Šabić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.