Vučić o 100 dana Vlade: Šta god da uradim, nekima ne odgovara, ali videćete rezultate u budućnosti!
Foto: AP / Darko Vojinović

nakon 100 dana rada vlade...

Vučić o 100 dana Vlade: Šta god da uradim, nekima ne odgovara, ali videćete rezultate u budućnosti!

Vučić je rekao da je ekonomska stabilnost obeležila rad
Objavljeno: 10:30h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink prokomentarisao 100 dana rada Vlade Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On se osvrnuo na rezultate Vlade, napretke na brojnim poljima, a govorio je i o stranim investicijama i ekonomskim odnosima sa istočnim i zapadnim zemljama, o infrastrukturnim projektima i bezbednosti u zemlji i regionu.

Govoreći o rezultatima, on smatra da su ministri radili dobro i marljivo, što će dati još bolje rezultate u budućnosti.

- Puna fiskalna stabilnost, imamo suficit u budžetu, koji nećemo pokvariti ni izdvajanjem novca za penzionere, koji su zaslužili našu pomoć - rekao je premijer.

On je rekao da je deficit spušten, a da je rast na zavidnom nivou. Premijer je istakao da su otvorene brojne nove fabrike, a stare su obnovljene i danas zapošljavaju brojne građane. Posebno je istakao rad na otvaranju "Železare Smederevo".

foto: Fonet

- Izgradili smo kilometre i kilomtere puteva, a izgradićemo i auto-put ka Bugarskoj, završavamo Beograd-Preševo, što je dobro za privlačenje novih investitora u ovaj kraj Srbije. Stvari još nisu idealne, ali idemo u dobrom smeru - rekao je premijer.

Plaćena su prva tri miliona evra za "ipsilon krak" iznad Subotice, a premijer je najavio i otvaranje Grdeličke klisure sledeće godine.

100 DANA VLADE: Šta o 3 meseca Vučićevog kabineta kažu političari, a šta kažete vi?

Govoreći o napretku u stabilnosti regiona, premijer je rekao da je mnogo urađeno na unapređenju odnosa sa Mađarskom, Makedonijom, a da su odnosi sa Albanijom bolji nego ranije.

Odnosi sa Crnom Gorom su "korektni", a u odnosima sa BiH je vidljiv trud da se oni unaprede što više. Hrvatska i Srbija imaju racionalne odnose, iako ne jednostavne, rekao je premijer.

- Srbija vodi politiku stabilnosti i odgovornosti - rekao je premijer, osvrćući se na komentare da se "vlada nije pomakla od početne tačke". On je naglasio da će zli jezici uvek govoriti neistinu, a to su jezici onih kojima nije u interesu da vlada bude dovoljno jaka.

Najvažnije je, ističe on, nastaviti rad na unapređenju Srbije. Podrška Vladi Srbije stečena je njenim rezultatima i dobrim ekonomskim stanjem, koji su potvrdili brojni svetski stručnjaci.

- Šta god da uradim, nekima ne odgovara. Sada ne valja to što po čitav dan radim i stalno sam na televiziji, a prethodnim premijerima su zamerali to što ih nikad nema ili samo povremeno, čime odaju utisak kako niko ne zna šta radi i da li uopšte radi - rekao je premijer.

(Espreso.co.rs / Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.