KOALICIJA NADA DOBILA 3 NOVA ČLANA: Novi odbornici u Skupštini opštine Veliko Gradište
Miloš Jovanović, Foto: Printscreen / Youtube

novi članovi

KOALICIJA NADA DOBILA 3 NOVA ČLANA: Novi odbornici u Skupštini opštine Veliko Gradište

Srpska koalicija NADA je osvojila po dva odbornika u Mionici i Kosjeriću, a od juče je pojačana sa još četiri iz Velikog Gradišta

Objavljeno:

Koalicija NADA, koju su osnovali Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), saopštila je danas da su joj pristupile još tri grupe, odnosno udruženja gradjana nakon čega je dobila i odbornike u Skupštini opštine Veliko Gradište.

Koalicija NADA u saopštenju je navela da su joj se pridružile grupa gradjana "Glas naroda" iz Velikog Gradišta, koja je osvojila 10 odsto glasova na poslednjim lokalnim izborima u tom mestu, Savez udruženja veterana i ratnih invalida iz Kosjerića i Udruženje "Naša krajina" iz Vrbasa.

"Srpska koalicija NADA je osvojila po dva odbornika u Mionici i Kosjeriću, a od juče je pojačana sa još četiri iz Velikog Gradišta. Ova ugledna grupa gradjana je podržala našu koaliciju jer se borimo za decentralizaciju republičke vlasti i delegiranje većih ovlašćenja i nadležnosti za lokalne samouprave, sa mnogo većim budžetima", rekao je predsednik DSS Miloš Jovanović.

Predsednik POKS Žika Gojković je rekao da se toj koaliciji pridružuje sve više udruženja ratnih veterana jer vide njihovu želju da poboljšaju status te populacije u društvu.

"Država treba da prestane da samo tapše po ramenu veterane, nego mora konkretnim merama da poboljša njihov status i da im jasne privilegije jer su oni to zaslužili", rekao je Gojković.

Bonus video:

51:55

REDAKCIJA 21.10.2021. 1.DEO

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.