VUČIĆ PROZVAO ŽIVKOVIĆA, DOBIO I APLAUZ: Koliko znam Vi niste završili fakultet?!
Foto: Printscreen / Skupština Srbije

kao u školi...

VUČIĆ PROZVAO ŽIVKOVIĆA, DOBIO I APLAUZ: Koliko znam Vi niste završili fakultet?!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odgovara na pitanja poslanika u Skupštini Srbije
Objavljeno: 16:58h

Aleksandar Vućić, predsednik Vlade, počeo je sa odgovaranjem na pitanja narodnih poslanika.

Zoran Živković prvi je postavio pitanje premijeru. Dotakao se ekonomije, špijunaže, sporta. Zanima ga i kada ćemo dobiti normalne plate i normalne penzije, kao i kada će prestati "manipulacija" sa statistikama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Printscreen / Skupština Srbije / Rts 2

Vučić je rekao da će se potruditi da odgovori na svako pitanje i primedbu. Pa čak i na mržnju koja se pominje.

foto: Printscreen / Skupština Srbije / Rts 2

- Kada kažem da ćemo se boriti protiv kriminala i za bolju ekonomiju - to ćemo i da radimo. Ja sam čovek koji kada kaže da će nešto uraditi, to i uradi. Kada kažem da sada ne mogu da privatizujemo Crvenu Zvezdu, to govorim sa razlogom. Srbija se nekada nalazila pred bankrotstvom, ali sada nije tako. Plate dobijamo na osnovu onoga što smo zaradili, a ne na korist budoćnosti naše dece - kazao je on.

- Posle narednog povećanja neki će imati plate više nego što su ikada imali. Pokušavaćemo i za povećanje penzija. Kada ste vi vladali, nije bilo povećanja. Čestitaću građanima Srbije što smo smanjili stopu nezaposlenosti na 15 odsto, a potrudićemo se da dođemo i do 12 do kraja mandata ove Vlade. Što se tiče špijuna, želim da obavestim sve da imamo pojačano delovanje bezbednosnih agencija na teritiriji srbije. Ali, naše agencije dobro obavljaju svoj posao, tako da građani nemaju razloga za brigu - odgovorio je Vučić.

Osvrnuo se i na hapšenje Srba u Crnoj Gori i doda da ne može da govori o imenima ljudi koji su pod istragom, navodeći da je u svom pitanju poslanik Nove stranke Zoran Živković "„pobrkao“ stvari kada je reč o špijunima i sprečenom ubistvu premijera susedne države".

Aleksandar Vučić: Konačno smo na putu izlečenja i stvaranja normalne i razvijene srpske države.

- Nisam rekao da smo sprečili ubistvo premijera bilo koje zemlje, pa ni Crne Gore. Rekao sam da imamo nedvosmislene dokaze da su određene grupe i lica pratila kretanje premijera. To je nešto do čega smo došli ne želeći da se mešam u izborni proces u Crnoj Gori. Mislim da smo se ponašali odgovorno i ozbiljno, kao država, vlada čijim partijama učesnicama, takav sled dogadjaja nisu donosili prednost ili poene, već na ozbiljan i odgovoran način - objasnio je on.

- Osim političkih, regionalnih i eventualno problema na putu evrointegracija, ne vidim nikakav značajniji problem koji bi zaustavio razvoj Srbije - rekao je Vučić.

Živković je nastavio, a samim tim i okršaj.

- 10 minuta priče i nisam dobio odgovor kao i obično. Nemojte govoriti da se građani ne brinu za špijune. To je vaš posao i posao Ministarstva unutrašnjih poslova - nastavio je Živković i dodao da očekuje da se smeni Ministar unutrašnjih poslova zbog neobavljanja svog posla blagovremeno.

Ukoliko se ovako nastavi, odogovaranje na pitanja trajaće do kasno u noć, pošto na svaku premijerovu Živković ima još dve. Ali, ni premijer ne ostaje dužan.

- Koliko znam niste završili nijedan fakultet, a kamo li Pravni, o čemu vi pričate? - uzvartio je Vučić.

Usledio je gromoglasni aplauz, a i izvinjenje premijera jer je neko dobacio da je Živković završio Poljuprivredni fakultet.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio i da ne mogu strani ambasadori u Srbiji da određuju ko će biti kandidat za predsednika Srbije.

Uključila se i Maja Gojkovića, koja je opomenula Sašu Radulovića da ne dobacuje i ne vređe, jer su "mikrofoni suviše blizu" pa se sve čuje.

ZOKI, BRUKO! Živković se pošteno izblamirao na Tviteru, dok si izbrojao do čet(i)ri! (FOTO)

Živković je dobio priliku za komentar. Nastavio je u istom duhu. Još jednom je nagovestio da nije dobio nijedan odgovor na pitanje. Rekao je da je odogovor na ovo pitanje jako bitan:

"Kako ste vi gospodine predsedniče sa zdravljem, da li izdržavate, kako vam je glava?"

- Sigurno ima i zdravijih od mene, ali sam dobro - odgovorio je Vučić i dodao da je glava odlično, zahvalio se na pitanju i rekao da će se potruditi da tako i ostane.

Dodao je i da je ponosan na činjenicu što određeni poslanici ne mogu ništa sem besa i lažnog osmeha da ponude građanima Srbije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.