Vučić: Gradimo više kilometara auto-puta nego Broz!
Foto: Marina Lopičić

Premijer u Nišu

Vučić: Gradimo više kilometara auto-puta nego Broz!

- Srbija gradi autoputeve, istočni i južni krak Koridora 10 i već iza 6. novembra oko 10 km ću otvoriti od Proseka do Crvene Reke - rekao je Vučić u Nišu posle sastanka sa načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima opština tih okruga
Objavljeno: 07:20h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija gradi više kilometara auto-puta nego što se gradilo u vreme Josipa Broza Tita.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je najavio da će već za dvadesetak dana biti otvoreno oko 10 kilometara Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke.

- Srbija gradi autoputeve, istočni i južni krak Koridora 10 i već iza 6. novembra oko 10 km ću otvoriti od Proseka do Crvene Reke", rekao je Vučić u Nišu posle sastanka sa načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima opština tih okruga.

On je najavio da će pre kraja 2016. biti otvorena i deonica od Pirota do Dimitrovgrada, kao i da ostaje da se završi deo kod tunela Bancarevo od 12 km i obilaznica oko Dimitrovgrada na istočnom kraku Koridora 10. Vučić je rekao da se gradi i autoput na Koridoru 10 na jugu kroz Grdeličku klisuru od 28,5 km i da ostaje da se završi osam km od Levosoja do Srpske Kuće. Radovi napreduju odlično i napravićemo više autoputeva nego u Brzovoe vreme”, istakao je Vučić. On je rekao da će i na Koridoru 11 već 31. oktobra otvoriti 44 km autoputa od Ljiga do Preljine. Premijer je izjavio da je vlada izdvojila dodatnih dve milijarde dinara za gradove i opštine u pet okruga na jugu Srbije, ističući da će država raditi na tome da se još novca obezbedi za taj kraj zemlje kroz investicije i nova radna mesta.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.