Iskulirali Tomu: Predsednika Srbije niko nije dočekao od državnika Rusije?!
Foto: Fonet

Zvanična poseta

Iskulirali Tomu: Predsednika Srbije niko nije dočekao od državnika Rusije?!

"Veliko mi je zadovoljstvo što ste prihvatili da budete počasni konzul naše zemlje, siguran sam da se nećete pokajati", rekao je predsednik Srbije na početku trodnevne posete drugom po veličini gradu u Rusiji
Objavljeno:

Predsednik Srbije doputovao je u Rusiju. Njega je na aerodromu u Sankt Peterburgu dočekao samo budući počasni konzul koji je odmah priznao da o Srbiji malo šta zna, kao i o diplomatiji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je poželeo srpskom šefu države srdačnu i toplu dobrodošlicu, piše Sputnjik.

"Veliko mi je zadovoljstvo što ste prihvatili da budete počasni konzul naše zemlje, siguran sam da se nećete pokajati", rekao je predsednik Srbije na početku trodnevne posete drugom po veličini gradu u Rusiji.

Timčenko je zahvalio predsedniku Srbije na ukazanom poverenju i naglasio da mu je to čast i zadovoljstvo.

- Ta oblast je za mene potpuno nova, ja nikada nisam bio diplomata. Prihvatio sam, jer sa Srbijom imamo duge istorijske i prijateljske odnose. Inače, moj prvi boravak u inostranstvu bio je u Jugoslaviji. Posetio sam Beograd i Dubrovnik, videli smo Jugoslaviju pre najnovijeg rata - istakao je Timčenko.

On je dodao da su veze Srbije i Ruske Federacije mnogo jače nego što to na prvi pogled izgleda.

- Upravo sada počinjem intenzivno da izučavam vašu istoriju, čitam knjigu ’Stara Srbija‘ ambasadora Slavenka Terzića, tako da postepeno ulazim u materiju i upoznajem se sa svojim novim obavezama - rekao je Genadij Timčenko.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.