VELIKA TEMA: Srbiju niko nije pozvao da pomogne CG da završi auto-put
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

IZGRADNJA AUTO PUTA

VELIKA TEMA: Srbiju niko nije pozvao da pomogne CG da završi auto-put

Vučić je rekao da Hrvatska ima fantstičnu infrastrukturu izgrađenu, kako je rekao, neverovaatnom brzinom 1998. i 1999., ali im se, dodao je, mi približavamo

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbiju niko do sada nije pozvao da pomogne Crnoj Gori na dovršetku izgradnje auto-puta do Boljara, ali da ako takva ponuda stigne razmotriće je, jer, kako kaže, ne želimo da nam autoput do Crne Gore završi na nekoj livadi u Boljaru.

Vučić nije želeo da komentariše finansijske probleme Crne Gore.

"Ne želim da komentarišem ono što se zbiva u drugim zemljama. Ako nam neko ponudi razmotrićemo, jer to ima smisla...", rekao je Vučić gostujući na b92 tv.

Vučić je rekao da Hrvatska ima fantstičnu infrastrukturu izgrađenu, kako je rekao, neverovaatnom brzinom 1998. i 1999., ali im se, dodao je, mi približavamo.

"Verujem da ćemo ih i stići i prestići. Imamo još dosta pravaca da uradimo", rekao je Vučić i podsetio da se radi i da će se tek raditi na Moravičkom koridoru, koji će biti u potpunosti digitalan, zatim pravac Kuzmin i Sremska Rača do Bijeljine, kako bismo, kako je rekao, pomogli Republici Srpskoj.

"Mi gradimo most preko Save, spojili bismo to sa drugim gradom po veličini u Republici Srpskoj, a zatim prema Tuzli i...", rekao je.

Vučić je ponovo govorio o Fruškogorskom koridoru i dodao da ostaje koridor od Bačkog Brega preko Sombora, koji bi završio u Kikindi.

Tu je, podsetio je, i autoput Karađorđe od Mladenovca i Lazarevca, koji će ići u dva kraka.

Predsednik je najavio i kompletnu rekonstrukciju puta od Donjeg Milanovca do Kladova, koji je veoma važan i za turizam i za privredu.

Na opasku da se često postavlja pitanje kako uspeva da zapamti sve pravce i mesta i gradove kroz koja će prolaziti novi putevi, Vučić kaže da je bio na 8.000 toponima i da je bio u svim opštinama u Srbiji.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.