Najveća tajna Slobe Miloševića: Ovo je otkrila tek Mira Marković! (FOTO)
Foto: Profimedia, Nebojša Mandić

nije krio, ali se nije ni znalo!

Najveća tajna Slobe Miloševića: Ovo je otkrila tek Mira Marković! (FOTO)

U javnosti se spekulisalo mnogo o Slobinom ocu, a tek je Mirjana Marković u svojoj knjizi "Ovako je bilo" otkrila par činjenica
Objavljeno: 11:38h

Znamo mnogo o supruzi, kćerki, sinu bivšeg predsednika Jugoslavije, ali o njegovim roditeljima baš i ne.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U javnosti se spekulisalo mnogo o Slobinom ocu, a tek je Mirjana Marković u svojoj knjizi "Ovako je bilo" otkrila par činjenica koje su verodostojnije.

Navodno je brak između njegovih roditelja kratko trajao, pa ih je Svetozar, kako mu se zvao otac, napustio i vratio se u svoje selo u Crnoj Gori, nadomak Kolašina. Reč je o vrlo nepristupačnom selu Uvač, kod Lijeve Rijeke, koje je zimi paralisano i odsečeno.

Ali više od porekla, rodnog mesta ili neslaganja sa ženom, medije ali javnost je zanimala činjenica da Svetozar ne samo da nije bio komunista, već je čak bio i bogoslov.

foto: Nebojša Mandić

Mira je ovo potvrdila u svojoj knjizi, gde je napisala kako je Svetozar završio bogosloviju, ali nije otišao u sveštenike već je pre Drugog svetskog rata predavao veronauku, dok je posle predavao ruski i srpski jezik u školama u Crnoj Gori.

Spekulisalo se i da je ovo pokvarilo brak između njega i Stanislave, Slobine majke, koja je imala jaka komunistička uverenja i dolazila iz komunističke porodice. Ipak, Slobo i Borislav nikad nisu zamerali ocu i posećivali su ga u Crnoj Gori.

Činjenica da je jedan od vodećih komunista savremenog doba potomak bogoslova dobro je skrivana.

Navodno je Slobin otac okončao svoj život samoubistvom!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.