SRBIN ČIJU SAM KUĆU POSETIO, OSETIO SE SIGURNIM KADA JE SPUSTIO ROLETNE: Vučić otkrio detalje posete Hrvatskoj
Foto: PRINT

OTVORENO

SRBIN ČIJU SAM KUĆU POSETIO, OSETIO SE SIGURNIM KADA JE SPUSTIO ROLETNE: Vučić otkrio detalje posete Hrvatskoj

Detalji koji lede krv u žilama.

Objavljeno:

- Razumem jer ne mogu da mi kažu da sam ih uvredio, da sam bio nepristojan, da sam govorio nešto protiv Evrope što bi odmah iskoristili da nas okrenu pred protiv ostalih 26 članica EU - rekao je Vučić gostujući u emisiji Fokus na TV B92.

On je istakao da se tu može videti kompilacija besmislica koje nemaju nikakvu koherentnost, kozistentnost. On je ukazao na to da je posredi neki lakši oblik mržnje.

- Suština je ovakva: Srbija je danas mnogo uspešnija nego pre 8, 10, 12 godina, u svakoj sferi života. Srbija više nije džak za udaranje. Hrvatska je uvek bila bogatija, i na teritorijama bivše Jugoslavije u prošlosti - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je ponovio podatak da je Srbija prvi put značajno snažnija stopom rasta.

foto: PRINT

- Neko će reći da je nepristojno o tome govoriti, ali to je meni za ponos. Ne zaboravite da uvek pružamo ruku kada je reč o izgradnji pruga, prelaza i kada god sam to predlagao, dobijao sam odgovor da nisu za istočne izlaznice.

Zapadne imamo, uredili smo taj put na koji sam takođe ponosan. Želim im sve najbolje.

- Pitam se kako je moguće danas u 15 gradova Hrvatske imate ulice Mile Budaka. Svi o tome ćute. Naravno, kao neko ko predstavlja našu zemlju ne želim da bilo kog trenutka ugrozim odnose koji su dobri, kada su na pragmatičnoj osnovi - rekao je Vučić.

- Kada sam bio u Zagrebu, ono što mi je bilo najteže u poslednjih osam godina, ne računajući poslednje dane i hajku na moje dete, to mi je bila poseta Vrginmostu. To je bilo užasno, tako organizovano...

- Mogao bih knjigu da napišem o pitanjima gde sam bio zaustavljan, kako je to teklo. Znam šta rade službe na razne načine, sve sam video. Srbin čiju sam kuću posetio osetio se sigurnim tek kada je spustio roletne. Način, tu vrstu harange kroz koju sam prošao... - rekao je predsednik opisujući svoju posetu Hrvatskoj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.